Ingrendiencie
-
125 g Špenátové listy
-
2 pl Maslo
-
1 ks Strúčiky cesnaku
-
2 ks Zemiaky
-
80 ml Mlieko
-
2 pl Hladká múka
-
p.ch. Morská soľ
-
1 ks Biely jogurt
Popis
Uvarené zemiaky zbavíme šupky a potom ich ešte opečieme na masle spolu s bylinkami alebo s rascou, ktorá im dodá zaujímavý nádych. Jednoznačne odporúčam vyskúšať.
(Visited 653 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Špenátové listy opláchneme vodou. Na panvici roztopíme maslo a potom k nemu pridáme špenátové listy a pretlačený cesnak. Hrniec prikryjeme pokrievkou na cca 8 až 10 minút. |
2
Hotovo
|
Medzitým uvaríme zemiaky v šupke. Potom špenátové listy zalejeme mliekom a posypeme múkou. Chvíľku povaríme. |
3
Hotovo
|
Špenátovú zmes rozmixujeme ručným mixérom dohladka a dosolíme podľa chuti. |
4
Hotovo
|
Špenátový prívarok servírujeme s uvarenými a nakrájanými zemiakmi (už bez šupky) a lyžicou gréckeho jogurtu. |