Ingrendiencie
-
250 g Suchá fazuľa
-
2 veľké Zemiaky
-
1/2 čl Kari korenie
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Mletý koriander
-
3 pl Hladká múka
Popis
Mäsové guličky a karbonátky sú súčasťou mnohých tradičných jedál v našej krajine. Ak si ich radi doprajete, iste viete, ako lahodne chutia. Dnešný recept je takou alternatívou mäsových guliek.
Ide o guličky vyrobené z fazule, čo iste poteší všetkých vegetariánov a vegánov, ktorých na Slovensku pribúda. Pokiaľ tiež nejete mäso z akýchkoľvek dôvodov, pripravte si tieto guličky. Sú výborné a určite si ich obľúbite.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Namočte fazuľu večer do teplej vody a nechajte ju namočenú až do rána. Zlejte vodu z fazule, umyte ju a nechajte ju variť. Čím dlhšie, tým lepšie, pretože bude mäkšia. Očistite zemiaky, uvarte ich a nastrúhajte. |
2
Hotovo
|
Zmiešajte zemiaky s fazuľami. Pripravte si soľ, korenie, koriander a kari, ochuťte zmes a potom naberajte kúsky zmesi, vytvarujte guličky a tie obaľte v múke. |
3
Hotovo
|
Umiestnite guličky do pekáča a pečte v predhriatej rúre pri 180 stupňoch, kým nie sú zlatisté. Môžete ich tiež smažiť v oleji podľa potreby. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |