• Home
  • Rôzne
  • Vyskúšali ste už marinádu z cmaru? Vďaka nej sa mi podarilo urobiť mäsko, ktoré bolo chrumkavé zvrchu a dokonale šťavnaté vo vnútri. Inú už pripravovať nebudem!
0 0
Vyskúšali ste už marinádu z cmaru? Vďaka nej sa mi podarilo urobiť mäsko, ktoré bolo chrumkavé zvrchu a dokonale šťavnaté vo vnútri. Inú už pripravovať nebudem!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

1kura na časti Kuracie mäso
2 šálky Cmar
p.ch. Kôpor
p.ch. Citrónová kôra
1 a1/2 čl Soľ
1 čl Čierne korenie

Vyskúšali ste už marinádu z cmaru? Vďaka nej sa mi podarilo urobiť mäsko, ktoré bolo chrumkavé zvrchu a dokonale šťavnaté vo vnútri. Inú už pripravovať nebudem!

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Pripravovali ste už niekedy marinádu z cmaru? Ak nie, túto chybu by ste mali okamžite napraviť. Cmarová marináda, v ktorej kurča pred pečením dobre vykúpete, vám totiž zabezpečí tú najzlatistejšiu a najchrumkavejšiu kožu a zároveň dokonalú šťavnatosť mäsa. Ak kura, alebo kuracie kúsky namarinujete v cmare, môžete ho pokojne ja prepiecť. Ostane stále jemné a plné šťavy.

Marináda z cmaru je vynikajúca aj preto, že ju pripravíte doslova za 2 minúty a kuriatko v nej môžete nechať odpočívať celý deň. Keď večer prídete domov z práce, mäso už len šupnete na pekáč a večera je za pár minút hotová.

(Visited 101 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Do veľkej misy si nalejte cmar, pridajte nasekaný čerstvý kôpor a nastrúhajte citrónovú kôru. Nakoniec pridajte soľ a korenie a zmes dobre zamiešajte. Nezabudnite ju ochutnať, aby ste vedeli, či ju ešte nepotrebujete dosoliť. Do misy naložte rozštvrtené kurča, poriadne ho v zmesi poobaľujte. Misu s mäsom zakryte potravinovou fóliou a odložte do chladničky na noc, ideálne na celých 24 hodín.

2
Hotovo

Pred pečením si predhrejte rúru na 450 stupňov. Kým sa vám bude rúra zohrievať, mäso si z marinády povyberajte a osušte kuchynskými utierkami. Dajte kurča na pekáč a pečte pri vysokej teplote asi 25 minút.

3
Hotovo

Po upečení bude mať kurča najchrumkavejšiu a najchutnejšiu kožu, akú ste kedy jedli. A keď mäsko rozkrojíte, nebudete veriť, že po tej horúčave v trúbe sa mu zachovala taká dokonalá šťavnatosť. Prajeme veľa šťastia pri príprave!
Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Lahodná torta „Praha“ s jednoduchou prípravou!
Ďalší
Chcete si uskladniť papriku na zimu? Existuje len jeden spôsob ako. Ohromujúca príprava papriky s cesnakom na zimu
Predošlý
Lahodná torta „Praha“ s jednoduchou prípravou!
Ďalší
Chcete si uskladniť papriku na zimu? Existuje len jeden spôsob ako. Ohromujúca príprava papriky s cesnakom na zimu
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here