Ingrendiencie
-
1kura na časti Kuracie mäso
-
2 šálky Cmar
-
p.ch. Kôpor
-
p.ch. Citrónová kôra
-
1 a1/2 čl Soľ
-
1 čl Čierne korenie
Popis
Pripravovali ste už niekedy marinádu z cmaru? Ak nie, túto chybu by ste mali okamžite napraviť. Cmarová marináda, v ktorej kurča pred pečením dobre vykúpete, vám totiž zabezpečí tú najzlatistejšiu a najchrumkavejšiu kožu a zároveň dokonalú šťavnatosť mäsa. Ak kura, alebo kuracie kúsky namarinujete v cmare, môžete ho pokojne ja prepiecť. Ostane stále jemné a plné šťavy.
Marináda z cmaru je vynikajúca aj preto, že ju pripravíte doslova za 2 minúty a kuriatko v nej môžete nechať odpočívať celý deň. Keď večer prídete domov z práce, mäso už len šupnete na pekáč a večera je za pár minút hotová.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Do veľkej misy si nalejte cmar, pridajte nasekaný čerstvý kôpor a nastrúhajte citrónovú kôru. Nakoniec pridajte soľ a korenie a zmes dobre zamiešajte. Nezabudnite ju ochutnať, aby ste vedeli, či ju ešte nepotrebujete dosoliť. Do misy naložte rozštvrtené kurča, poriadne ho v zmesi poobaľujte. Misu s mäsom zakryte potravinovou fóliou a odložte do chladničky na noc, ideálne na celých 24 hodín. |
2
Hotovo
|
Pred pečením si predhrejte rúru na 450 stupňov. Kým sa vám bude rúra zohrievať, mäso si z marinády povyberajte a osušte kuchynskými utierkami. Dajte kurča na pekáč a pečte pri vysokej teplote asi 25 minút. |
3
Hotovo
|
Po upečení bude mať kurča najchrumkavejšiu a najchutnejšiu kožu, akú ste kedy jedli. A keď mäsko rozkrojíte, nebudete veriť, že po tej horúčave v trúbe sa mu zachovala taká dokonalá šťavnatosť. Prajeme veľa šťastia pri príprave! |