Ingrendiencie
-
800 g Mleté bravčové mäso
-
250 g Strúhaný syr
-
Soľ
-
Čierne korenie
-
Pre obaľovanie
-
Hladká múka
-
Vajcia
-
Strúhanka
Popis
Mleté mäso je skvelou surovinou napríklad na prípravu burgerov, ktoré sú u nás čoraz viac populárne. Nezabúdajme ale ani na tradičné slovenské pokrmy, ktoré môžeme z mletého mäsa pripravovať.
Najmä ak sa jedná o bravčové mäso, je skvelý nápad pripraviť si vynikajúce holandské rezne. Mleté mäso zmiešané so syrom v zlatistom trojobale je stávkou na istotu. Stačí si len vybrať vhodnú prílohu.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Mäso zmiešajte so syrom a dochuťte ho korením. Vytvorte niekoľko knedlí a tie potom stlačte rukou do placky. Tieto placky obaľte tradičným spôsobom v trojobale – teda najprv v múke, potom vo vajci, a nakoniec v strúhanke. |
2
Hotovo
|
Rezne smažte v horúcom oleji a ihneď podávajte s vhodnou prílohou. Máme hotovo! Prajeme Vám dobrú chuť! |