Ingrendiencie
-
200 ml Mlieko
-
250 g Hladká múka
-
1 ks Vajcia
-
1pl Maslo
-
1 bal. Prášok do pečiva
-
2 pl Kryštálový cukor
-
1 čl Mletá škorica
-
p.ch. Soľ
-
MARHUĽOVÁ OMÁČKA
-
3 pl Trstinový cukor
-
500 g Marhule
-
1 pl Olej
-
0,5 dcl Sirup
Popis
Ak máte radi palacinky ( lievance ), skúste si ich pripraviť na americký spôsob. So sladkou marhuľovou omáčkou chutia ešte lahodnejšie. Ak nemáte marhule, omáčku si môžte pripraviť aj z iného ľubovolného ovocia. Sladký druhý chod k obedu je raz – dva hotový.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Do misky dáme preosiatu múku, kypriaci prášok do pečiva, mletú škoricu, cukor, štipku soli a do stredu vlejeme rozšľahané vajce. Za stáleho miešania prilievame mlieko a rozpustené vychladnuté maslo. Cesto musí byť hladké – bez hrudiek. |
2
Hotovo
|
Rozpálenú panvicu potrieme maslom a nalejeme na ňu 1/2 polievkovej naberačky palacinkovej zmesi. Keď sa začnú tvoriť na vrchnej strane bublinky, obrátime palacinku a opekáme dohneda. Umyté marhule vykôstkujeme a nakrájame na mesiačiky. |
3
Hotovo
|
Na panvicu nasypeme 3 PL hnedého cukru. Na miernom ohni pomaly (bez miešania) necháme, aby cukor skaramelizoval. Keď bude rozpustený, pridáme 1 PL masla, bazový sirup, marhule a 1 dcl vody. Za občasného miešania varíme, kým sa karamel úplne neroztopí (5 min. cca). |