Ingrendiencie
-
1 kg Bravčové rebierka
-
3 pl Med
-
1 čl Maslo
-
1 ks Cibuľa
-
4 ks Strúčiky cesnaku
-
1 ks Chilli papričky
-
3 dcl Tmavé pivo
-
2 čl Paradajkový pretlak
-
1 pl Citrónová šťava
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Chutné rebierka v pikantnej marináde, skvelý tip na grilovačku. Podávame so zeleninou, pečivom.
(Visited 755 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Med s maslom necháme v panvici mierne skaramelizovať. Pridáme rozpolenú cibuľu, ošúpaný cesnak a opražíme. |
2
Hotovo
|
Zalejeme pivom, vložíme ostatné ingrediencie a za občasného miešania necháme redukovať, kým zmes nie je hustá ako sirup. Necháme mierne vychladnúť. |
3
Hotovo
|
Rebierka rozrežeme na časti po 3 – 4 dielikoch a zo všetkých strán potrieme marinádou. Vložíme ich do pevného igelitového vrecka, vytlačíme z neho čo najviac vzduchu a zaviažeme. |
4
Hotovo
|
Vo väčšom hrnci zohrejeme vodu, dáme do nej vrecko s rebierkami a odkryté varíme asi hodinu. Nakoniec na rozohriatom grile dochrumkava dopečieme. |