Ingrendiencie
-
250 g Polohrubá múka
-
120 g Maslo
-
štipka Soľ
-
3 PL Voda
-
500 g Jemný tvaroh
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
trochu Citrónová kôra
-
180 g Kryštálový cukor
-
250 g Kyslá smotana
-
2 ks Vajcia
-
3 ČL Škrobu
-
400 g zavárané Broskyne
Popis
Ak chcete usporiadať malú oslavu bez zvláštnej príležitosti, alebo jednoducho zavolať priateľov na návštevu a neviete čo upiecť, máme pre vás tip. Vychutnajte si voňavú a sladučkú maškrtu, ktorú pripravíte ľahko a bez väčšej námahy už za pár minút. Svieža broskyňová torta je to najlepšie riešenie na teplé dni.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Maslo si rozpustite, zmiešajte ho s múkou a soľou, pridajte vodu a vymieste cesto. Odložte ho do chladničky na približne 20 minút. |
2
Hotovo
|
V hlbšej mise si pomocou ručného mixéra dôkladne zmiešajte tvaroh, vajcia, cukor, škrob, citrónovú kôru, vanilkový cukor a kyslú smotanu. |
3
Hotovo
|
Cesto dajte do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie tak, aby ste pokryli aj okraje. Potom ho na niekoľkých miestach popichajte vidličkou, aby sa z koláča odparila vlhkosť. Samotné cesto bez plnky dajte do rúry predhriatej na 180 stupňov približne na 10 minút. |
4
Hotovo
|
Keď sa cesto predpečie, vyberte ho z rúry a vylejte doň tvarohovo smotanovú plnku. Na vrch naukladajte broskyne. Ovocie zatlačte do plnky, aby z neho trčal len vrch. |
5
Hotovo
|
Po upečení nechajte tortu vychladnúť, posypte ju práškovým cukrom a podávajte. Tento dezert je hotové nebíčko v papuľke a zvládnu ho pripraviť aj úplní začiatočníci. Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |