• Home
  • Koláče
  • Zabudnite na kupované medovníky. Toto je super recept na lahodný ruský medovník, po ktorom sa len tak zapráši
0 0
Zabudnite na kupované medovníky. Toto je super recept na lahodný ruský medovník, po ktorom sa len tak zapráši

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Pláty
3 ks Vajcia
190 g Maslo
3 pl Med
1 hrnček Krupicový cukor
2 čl Jedlá sóda
p.p. Hladká múka
Náplň
2 hrnčeky Práškový cukor
1,5 l Kyslá smotana

Zabudnite na kupované medovníky. Toto je super recept na lahodný ruský medovník, po ktorom sa len tak zapráši

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Pláty

  • Náplň

Popis

Zdieľať

Oslaďte si deň neuveriteľne chutným tradičným ruským medovníkom. Jeho chuť sa rozplýva na jazyku a nebudete ho mať nikdy dosť. Je úplne úžasný v kombinácii s kávou alebo čajom. Príprava je jednoduchá a zvládne ju úplne každý! Uvidíte, že na tejto dobrote si pochutí celá rodina.

(Visited 1 461 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Pripravte si vodný kúpeľ a v ňom vyšľahajte vajcia s cukrom do hladkej peny.

2
Hotovo

Maslo s medom si rozpustíme v menšom hrnci. Tenkým prúdom prilievame hmotu z masla a medu do peny, ktorú sme vyšľahali z vajec a cukru. Potom pridáme jedlú sódu. Odstavíme z plameňa a do ešte teplej zmesi pridávame hladkú múku. Múky pridávame toľko, aby sme docielili mäkkého cesta, s ktorým sa jednoducho pracuje. Rozdelíme ho potom na 4 časti.

3
Hotovo

Pripravíme si plech na pečenie, ale nevykladáme ho papierom na pečenie. Na papieri si vyvaľkáme cesto, ktoré preložíme aj s papierom na plech a upečieme pri teplote 180 stupňov do zlatista. Cesto zapečte len krátko. Kraje upečeného cesta môžeme začistiť a odrezky rozdrviť. Môžeme je potom ešte použiť navrch.

4
Hotovo

Rovnakým spôsobom upečte aj ostatné pláty.
Z kyslej smotany a cukru si zatiaľ vymiešame jednotnú hmotu, ktorú potom budeme vrstviť medzi jednotlivé pláty cesta.

5
Hotovo

Potrieme všetky upečené pláty a takto navrstvené medové rezy odložíme do chladničky. Pokiaľ možno na celú noc. Ak prejdú dostatočným chladom, sú krásne vláčne a nevysušené.

Zdieľajte tento báječný recept na tradičné ruský medovník aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

Lydia

Predošlý
Najlepší recept na linecké pečivo podľa starého receptu našich babičiek!
Ďalší
Výborné placky z mletého mäsa pod názvom Haystacks! Určite skúste pochutnáte si
Predošlý
Najlepší recept na linecké pečivo podľa starého receptu našich babičiek!
Ďalší
Výborné placky z mletého mäsa pod názvom Haystacks! Určite skúste pochutnáte si