• Home
  • Hlavné jedlá
  • U nás doma milujeme jedlá z karfiolu. Naučte sa tieto jedlá a vaša rodina sa ich nebude vedieť dojesť
0 0
U nás doma milujeme jedlá z karfiolu. Naučte sa tieto jedlá a vaša rodina sa ich nebude vedieť dojesť

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
Gratinovaný karfiol
1,5 kg Karfiol
500 ml Mlieko
500 ml Voda
200 ml Smotana na varenie
200 g Parmezán
5 ks Strúčiky cesnaku
na vymastenie Smotanové maslo
štipku Muškátový oriešok
p.ch. Soľ

U nás doma milujeme jedlá z karfiolu. Naučte sa tieto jedlá a vaša rodina sa ich nebude vedieť dojesť

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • Gratinovaný karfiol

Popis

Zdieľať

Karfiol – zelenina s netradičným tvarom, má hlavičku, ktorá pozostáva z bielych kvetov a spolu tvoria akoby kyticu. Hoci sa neteší takej popularite ako je kapusta, alebo pekinská kapusta, ale svojimi blahodarnými vlastnosťami prekoná všetky ostatné.

Odborníci na zdravú výživu jednoznačne hovoria, že karfiol je vhodný pre ľudí, ktorí majú nadváhu alebo trpia obezitou, veď vo 100 g vareného karfiolu sa nachádza len 30 Kcl.  Ale aj bez toho, že máte nadváhu, mali by ste sa na tento druh zeleniny zamerať, pretože si z neho môžete pripraviť veľa chutných jedál.

Čo pripraviť z karfiolu

„So vkusom“ vám povieme, ako si pripraviť chutný obed alebo večeru z hlávky bielej krásavice. Kombinovať ju môžete s čímkoľvek, ale karfiol je najlepší so syrom, alebo mletým mäsom (posledný je dokonalý v štruktúre a chuti).

(Visited 1 503 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo
2
Hotovo

Karfiol rozoberte na ružičky a varte ich 5-7 minút v slanej vode s mliekom.
Do smotany pridajte pretlačený cesnak, soľ, muškátový orech a polovicu nastrúhaného syra.

3
Hotovo

Karfiol preceďte na cedidle a nechajte dobre stiecť. Na vymastený plech poukladajte ružičky karfiolu a zalejte ich smotanou.
Jedlo vložte do vyhriatej rúry na 200⁰ C na 10 minút. Potom pridajte zvyšný syr a znovu zapekajte asi 10 minút. Hotovo!

4
Hotovo

Nadýchaný, vďaka cesnaku a muškátovému orechu, gratin môžete jesť aj v neskoro večer, len tvrdý syr zameňte za menej kalorický, mozzarelou. Vychutnávajte si!

Lydia

Predošlý
Každý pozná špagety carbonara, nie každý ich však vie pripraviť. Pozrite sa na jednoduchý a rýchly recept, vďaka ktorému pripravíte tie najlepšie špagety!
Ďalší
Jednoduché Ambasádor rezy – jeden z najlepších zákuskov aký doma robievame!
Predošlý
Každý pozná špagety carbonara, nie každý ich však vie pripraviť. Pozrite sa na jednoduchý a rýchly recept, vďaka ktorému pripravíte tie najlepšie špagety!
Ďalší
Jednoduché Ambasádor rezy – jeden z najlepších zákuskov aký doma robievame!