• Home
  • Pomázanky
  • Tuniaková nátierka s jarnou cibuľkou: 5 surovín a 5 minút! To je všetko, čo potrebujete na tú najlepšiu rybaciu pomazánku
0 0
Tuniaková nátierka s jarnou cibuľkou: 5 surovín a 5 minút! To je všetko, čo potrebujete na tú najlepšiu rybaciu pomazánku

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

120 g Tuniak v konzerve
2 ks Jarná cibuľka
100 g uvariť Cícer
100 g Maslo
1/2 ČL Soľ

Tuniaková nátierka s jarnou cibuľkou: 5 surovín a 5 minút! To je všetko, čo potrebujete na tú najlepšiu rybaciu pomazánku

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Preč so sardinkami! Tuniak je lepší, ľahší, zdravší a dá sa oveľa jednoduchšie spracovať. V kombinácii so zdravým a telu prospešným cícerom sa zapíše do prvej desiatky prísad vo vašej kuchyni. Cícer je ešte stále nedocenená bielkovinová bomba. V Taliansku tzv. rímsky hrach, v Španielsku španielska fazuľa a u nás jednoducho cícer, obsahuje prirodzene veľa vlákniny a obsahuje veľmi veľa železa, vďaka čomu dokáže už jeden pokrm z neho pokryť takmer celú dennú dávku, ktorú potrebujeme dostať do tela. Obrovskou výhodou tiež je, že varením a ani konzervovaním nestráca takmer nič zo svojich účinných zložiek, čo sa pri iných druhoch potravín nestáva. Potom sú to aj vitamíny skupiny B a draslík. No a najväčšou výhodou cíceru je, že nenafukuje, ako ostatné strukoviny.

Takže ak ste sa rozhodli pre kombináciu – tuniak, cícer, jarná cibuľa – lepšie ste ani nemohli urobiť. Poďme sa pozrieť, čo budeme na lahodnú nátierku potrebovať.

(Visited 431 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Cícer si uvaríme a scedíme. Podľa chutí môžete cícer uvariť al dente, alebo celkom domäkka. Ja varím al dente, nátierka je potom jemne chrumkavá a máme to radi.

2
Hotovo

Maslo si necháme zmäknúť na izbovú teplotu.

3
Hotovo

Všetky suroviny spolu zmiešame v malom mixéri a mixujeme pokým nátierka nebude rovnomerne premiešaná. Najlepšia je na čerstvý chlieb a keď je ešte vlažná z mixovania, no každému ako chutí!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Recept na najlepšie TZATZIKY mám od mojej babky z Grécka. Na tatársku a kečup ani nepomyslíte
Ďalší
Každý pozná špagety carbonara, nie každý ich však vie pripraviť. Pozrite sa na jednoduchý a rýchly recept, vďaka ktorému pripravíte tie najlepšie špagety!
Predošlý
Recept na najlepšie TZATZIKY mám od mojej babky z Grécka. Na tatársku a kečup ani nepomyslíte
Ďalší
Každý pozná špagety carbonara, nie každý ich však vie pripraviť. Pozrite sa na jednoduchý a rýchly recept, vďaka ktorému pripravíte tie najlepšie špagety!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here