Ingrendiencie
-
120 g Tuniak v konzerve
-
2 ks Jarná cibuľka
-
100 g uvariť Cícer
-
100 g Maslo
-
1/2 ČL Soľ
Popis
Preč so sardinkami! Tuniak je lepší, ľahší, zdravší a dá sa oveľa jednoduchšie spracovať. V kombinácii so zdravým a telu prospešným cícerom sa zapíše do prvej desiatky prísad vo vašej kuchyni. Cícer je ešte stále nedocenená bielkovinová bomba. V Taliansku tzv. rímsky hrach, v Španielsku španielska fazuľa a u nás jednoducho cícer, obsahuje prirodzene veľa vlákniny a obsahuje veľmi veľa železa, vďaka čomu dokáže už jeden pokrm z neho pokryť takmer celú dennú dávku, ktorú potrebujeme dostať do tela. Obrovskou výhodou tiež je, že varením a ani konzervovaním nestráca takmer nič zo svojich účinných zložiek, čo sa pri iných druhoch potravín nestáva. Potom sú to aj vitamíny skupiny B a draslík. No a najväčšou výhodou cíceru je, že nenafukuje, ako ostatné strukoviny.
Takže ak ste sa rozhodli pre kombináciu – tuniak, cícer, jarná cibuľa – lepšie ste ani nemohli urobiť. Poďme sa pozrieť, čo budeme na lahodnú nátierku potrebovať.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Cícer si uvaríme a scedíme. Podľa chutí môžete cícer uvariť al dente, alebo celkom domäkka. Ja varím al dente, nátierka je potom jemne chrumkavá a máme to radi. |
2
Hotovo
|
Maslo si necháme zmäknúť na izbovú teplotu. |
3
Hotovo
|
Všetky suroviny spolu zmiešame v malom mixéri a mixujeme pokým nátierka nebude rovnomerne premiešaná. Najlepšia je na čerstvý chlieb a keď je ešte vlažná z mixovania, no každému ako chutí! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |