Ingrendiencie
-
CESTO
-
125 g Kryštálový cukor
-
170 g Hladká múka
-
180 g Vlašské orechy
-
250 g Hera
-
1 ks Vajcia
-
1 pl Kyslá smotana
-
VRCHNÁ VRSTVA
-
150 g Hera
-
150 g Práškový cukor
-
75 g Mlieko
-
2 pl Voda
-
na ozdobu Sušené mlieko
Popis
Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Originál Mazursky koláč býva najčastejšie ozdobený kondenzovaným ovocím, orechmi a mandľami.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Heru, múku, orechy, cukor, jedno vajce a kyslú smotanu dajte do misy. Zamiešajte. |
2
Hotovo
|
Dajte cesto na vymúčenú dosku a vymieste. Zabaľte do alobalu a dajte na 30 minút do chladničky. |
3
Hotovo
|
Vyvaľkajte vychladnuté cesto a dajte ho do formy (s rozmermi 22 x 27 cm). Poprepichujte cesto vidličkou a pečte asi 20 minút na 180 stupňov. |
4
Hotovo
|
Pripravte krém. Rozpustíte Heru, pridajte cukor, vodu a sušené mlieko. Miešajte, kým všetko nebude držať pohromade a hmota nebude mať tuhú, hladkú konzistenciu. |
5
Hotovo
|
Dajte ešte teplý krém na koláč. Chvíľku nechajte odstáť. |
6
Hotovo
|
Ozdobte mazurský koláč ako sa vám páči orieškami, sušeným ovocím, alebo kandizovan m ovocím. |