0 0
Tradičný Mazursky koláč

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

CESTO
125 g Kryštálový cukor
170 g Hladká múka
180 g Vlašské orechy
250 g Hera
1 ks Vajcia
1 pl Kyslá smotana
VRCHNÁ VRSTVA
150 g Hera
150 g Práškový cukor
75 g Mlieko
2 pl Voda
na ozdobu Sušené mlieko

Tradičný Mazursky koláč

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • CESTO

  • VRCHNÁ VRSTVA

Popis

Zdieľať

Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Originál Mazursky koláč býva najčastejšie ozdobený kondenzovaným ovocím, orechmi a mandľami.

(Visited 401 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Heru, múku, orechy, cukor, jedno vajce a kyslú smotanu dajte do misy. Zamiešajte.

2
Hotovo

Dajte cesto na vymúčenú dosku a vymieste. Zabaľte do alobalu a dajte na 30 minút do chladničky.

3
Hotovo

Vyvaľkajte vychladnuté cesto a dajte ho do formy (s rozmermi 22 x 27 cm). Poprepichujte cesto vidličkou a pečte asi 20 minút na 180 stupňov.

4
Hotovo

Pripravte krém. Rozpustíte Heru, pridajte cukor, vodu a sušené mlieko. Miešajte, kým všetko nebude držať pohromade a hmota nebude mať tuhú, hladkú konzistenciu.

5
Hotovo

Dajte ešte teplý krém na koláč. Chvíľku nechajte odstáť.

6
Hotovo

Ozdobte mazurský koláč ako sa vám páči orieškami, sušeným ovocím, alebo kandizovan m ovocím.

Lydia

Predošlý
Nepečené lieskovcové rezy s bielou čokoládou
Ďalší
Orientálne figové rolky
Predošlý
Nepečené lieskovcové rezy s bielou čokoládou
Ďalší
Orientálne figové rolky
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here