• Home
  • Hlavné jedlá
  • Tradičná špecialita: Na cesto poskladajte zemiaky, cibuľu a kuracie mäso, a okraje potrite cesnakom! Zamilovala si ju celá rodina!
0 0
Tradičná špecialita: Na cesto poskladajte zemiaky, cibuľu a kuracie mäso, a okraje potrite cesnakom! Zamilovala si ju celá rodina!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
500 g Polohrubá múka
100 g Margarín
100 g Kyslá smotana
2 ks Vajcia
1/2 čl Jedlá sóda
1 čl Soľ
300 g Zemiaky
100 g Cibuľa
250 g Kuracie prsia
p.ch. Čierne korenie
2 pl Slnečnicový olej
1/2 pl Ocot

Tradičná špecialita: Na cesto poskladajte zemiaky, cibuľu a kuracie mäso, a okraje potrite cesnakom! Zamilovala si ju celá rodina!

Kuchyňa:
  • 160 min.
  • Porcie 6
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Tento tradičný koláč pečú gazdinky v ruských oblastiach najmä počas veľkonočných a jesenných sviatkov, no neohrnú nad ním nos ani počas veľkých svadieb. Ide o tradičnú slanú špecialitu, ktorú si obľúbite po prvom ochutnaní.

(Visited 538 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

V hlbokej miske nechajte v mikrovlnke roztopiť maslo. Keď mierne vychladne, pridajte k nemu kyslú smotanu a vymiešajte do hladka.

2
Hotovo

Celé vajíčka si vyšľahajte v samostatnej miske, pridajte k nim margarín s kyslou smotanou. V pohári zmiešajte jedlú sódu a ocot a prilejte k zmesi. Môžete pridať aj ½ čajovej lyžičky soli.

3
Hotovo

Múku si v inej miske preosejte a prilejte k nej vymiešanú zmes. Vypracujte cesto a keď je hotové nechajte ho v miske prikrytej utierkou odpočívať aspoň 30 minút.

4
Hotovo

Medzitým si pripravte náplň. Kuracie prsia narežte na prúžky. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky, pridajte cibuľu nakrájanú na krúžky alebo polkruhmi. Prisypte nasekanú petržlenovú vňať, osoľte, okoreňte, pridajte trochu oleja, aby to bolo mastnejšia a všetko spolu dobre zmiešajte. Rozdeľte mäsovo-zemiakovú náplň na dve časti.

5
Hotovo

Plech si vymažte olejom. Cesto si vyvaľkajte na tri časti. Prvú dajte na plech, na ňu vysypte časť mäsovo-zemiakovej plnky. Prikryte ju druhým vyválaným kusom cesta a na neho vysypte druhú časť plnky. Tú prikryte treťou časťou cesta.

6
Hotovo

Dbajte pritom na to, aby ste cestá na seba dokázali zlepiť, nech plnka po upečení nevypadáva. Okraje cesta teda zlepte do jedného hrubšieho. Niektoré gazdinky si zvyknú tieto okraje potrieť cesnakom.

7
Hotovo

Vrch koláča potrite rozšľahaným žĺtkom. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte cca 150 minút. Po upečení podávajte ešte horúce.

Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Najlepší jarný cviklový šalát na chudnutie
Ďalší
Hrnečkový vanilkový koláč s jablkami hotový už za 30 minút s vláčnou a nadýchanou chuťou!
Predošlý
Najlepší jarný cviklový šalát na chudnutie
Ďalší
Hrnečkový vanilkový koláč s jablkami hotový už za 30 minút s vláčnou a nadýchanou chuťou!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here