Ingrendiencie
-
2 bal. Číra želatína
-
1 šálka Mlieko
-
1 hrnček Kryštálový cukor
-
450 g Kyslá smotana
-
450 g chladenej Šlahačka
-
na vymastenie Olej
-
Poleva
-
5 pl Kakao
-
5 pl Cukor
-
1 bal. Číra želatína
-
5 pl Mlieko
-
1 šálka studenej Voda
Popis
Patríte medzi tých, ktorí si ešte dobre pamätajú na maškrtu pod názvom vtáčie mlieko? Ak Vám tento názov nič nehovorí ani zďaleka, je možné, že ho poznáte skôr pod pojmom Ruská torta.
Samozrejme, že ak ste zrovna nabehli na diétu, nie je to nič pre Vás. My však veríme, že maškrta raz za čas vôbec ničomu neuškodí a vďaka nášmu receptu si môžete tento hriech dopriať. Ľahký a nadýchaný želé dezert je naozaj famózny.
Postup receptu
1
Hotovo
|
V malej panvici zmiešajte 2 vrecúška želatíny s 1 šálkou mlieka. Rozpúšťajte na miernom ohni a šľahajte, kým z mlieka nesála teplo. Zmes sa však nesmie variť. Udržujte mlieko teplé. |
2
Hotovo
|
Vyšľahajte si šľahačku. |
3
Hotovo
|
Zmiešajte šľahačkovú zmes s teplým mliekom. Dobre premiešajte a ihneď prelejte do pripravenej formy. Zakryte vrch alobalom a nechajte vychladiť. |
4
Hotovo
|
Na polevu si v malej panvičke zmiešajte kakao, cukor a želatínu. Šľaháme, zalejeme vodou a mliekom. Na miernom ohni miešajte a priveďte do varu. Zmes by mala byť hladkej štruktúry. |
5
Hotovo
|
Naneste polevu na vychladený krém a krásne rozotrite. Poleva potrebuje hodinu na stuhnutie. Zdieľajte tento báječný recept na dokonalé vtáčie mlieko aj s vašimi priateľmi! Určite si na tiež pochutnajú! |