• Home
  • Prílohy
  • Lámete si hlavu, akú dnes urobíte prílohu? Vyskúšajte tieto neskutočne chutné jogurtové zemiaky!
0 0
Lámete si hlavu, akú dnes urobíte prílohu? Vyskúšajte tieto neskutočne chutné jogurtové zemiaky!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
4 väčšie Zemiaky
200 g hustý Biely jogurt
2-3 ks Strúčiky cesnaku
Soľ
Čierne korenie
100 g Strúhaný syr
Olej

Lámete si hlavu, akú dnes urobíte prílohu? Vyskúšajte tieto neskutočne chutné jogurtové zemiaky!

Kuchyňa:
  • 70 min.
  • Porcie 4
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Tento recept som si priviezla pred rokmi z dovolenky a chce ho každý, kto ho ochutná 🙂 Geniálna príloha, ktorá je v skutočne úplne jednoduchá na prípravu. Stačí len nakrájať, preliať jogurtom a dať do rúry. Určite to vyskúšajte bude Vám to zaručene chutiť!

(Visited 243 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Zemiaky olúpeme a nakrájame na kolieska. V miske zmiešame jogurt s prelisovaným cesnakom, soľou, korením a olivovým olejom – trochu oleja si odložíme na vymazanie menšej zapekacej misy.

Zemiaky zľahka osolíme a prvú vrstvu uložíme na dno plechu.

2
Hotovo

Potrieme časťou jogurtovej omáčky, prikryjeme ďalšou vrstvou zemiakov a takto pokračujeme, kým nespotrebujeme všetky prísady.

3
Hotovo

Poslednú vrstvu by mala tvoriť jogurtová omáčka. Prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry, kde pri teplote 170 stupňov pečieme 50 minut. Potom alobal zložíme.

4
Hotovo

Posypeme syrom a necháme zapiecť pri teplote 200 stupňov asi 10 minút. Necháme chvíľu vychladnúť a môžeme podávať.

Dobrou chuť!

Lydia

Predošlý
Tie najlepšie farárske rezne – vynikajúce mäkkučké a šťavnaté mäso v jemnej omáčke
Ďalší
Populárne Monte kocky s báječnou chuťou! Jednoduchý smotanový dezert s kakaovým piškótom!
Predošlý
Tie najlepšie farárske rezne – vynikajúce mäkkučké a šťavnaté mäso v jemnej omáčke
Ďalší
Populárne Monte kocky s báječnou chuťou! Jednoduchý smotanový dezert s kakaovým piškótom!