Ingrendiencie
-
500 g Mleté bravčové mäso
-
150 guvarenej Ryža
-
1 ks nadrobno kr. Cibuľa
-
Mletá červená paprika
-
1-2 PL Bračová masť
-
Soľ, korenie
-
Vegeta
-
1 ks Sušený cesnak
-
2 PL Paradajkový pretlak
-
Na kapustu
-
1 ks Kapusta
-
1 PL Bračová masť
-
1 ks nadrobno Cibuľa
-
2-3 PL Paradajkový pretlak
-
500 g Kyslá kapusta
-
Soľ, korenie
-
Na zálievku
-
čo sa varila kap. Voda
-
1 ks Paradajkový pretlak
-
Soľ, korenie
-
Rasca
Popis
Výborný tip, ako pripraviť klasiku trochu inak, než ste zvyknutí – kapustové závitky na plechu chutia ešte lepšie a pripravíte ich oveľa rýchlejšie. Skúste, nebudete ľutovať!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Na masovú plnku zmiešame všetky prísady a vypracujeme jednotnú hmotu. Kapustu zbavíme stopky a dáme variť do osolenej vody. Necháme chvíľu povariť a keď sa začnú oddeľovať listy, vyberieme. |
2
Hotovo
|
Na panvici si na masti osmažíme cibuľku, pridáme kyslú kapustu a ochutíme, pretlakom, soľou a korením. Necháme na panvici asi 5 minút. |
3
Hotovo
|
Kapustné listy naplníme plnkou tak, aby mäso bolo vnútri. Na dno plechu s vyššími okrajmi uložíme ½ orestovanej kapusty a uložíme kapustové závitky. Zalejte vodou z kapusty, v ktorej sme si rozpustili aj jeden paradajkový pretlak. Prikryjeme zvyškom kapusty a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 1 hodinu. |
4
Hotovo
|
Ak nemáte doma kyslú kapustu, na dno plechu môžete vložiť uvarené kapustné listy a môžete nimi kapustu aj prikryť. Ja som vyskúšala obe varianty a obe mali úspech. |