• Home
  • Hlavné jedlá
  • Toto je 100 rokov starý recept na slaný podplameník. Lepší slaný koláč ste ešte nejedli!
0 0
Toto je 100 rokov starý recept na slaný podplameník. Lepší slaný koláč ste ešte nejedli!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

500g Hladká múka
150ml Teplé mlieko
1 lyžička Kryštálový cukor
1 lyžička Soľ
1 ks Vajcia
3 lyžiče Olej
1/2 kocky Čerstvé droždie
2 ks Zemiaky
Na vrch
350ml Kyslá smotana
200g Slanina
2 ks Červená cibuľa

Toto je 100 rokov starý recept na slaný podplameník. Lepší slaný koláč ste ešte nejedli!

Vlastnosti:
  • Vegetárianske
Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Na vrch

Popis

Zdieľať

Dlho som hľadala, nakoniec našla a konečne aj vyskúšala. Dávam si ho vždy na jarmoku a priznám sa, že hoci som sa ho snažila napodobniť aj doma, nikdy sa mi nepodarilo dosiahnuť tej správnej chuti cesta.

Až teraz som konečne našla recept, ktorý je pre mňa perfektný. Podplameník chutí ako z Moravského jarmoku. Je fantastický, voňavý a navyše, keď máte dobrý recept, jeho príprava je skutočne jednoduchá.

(Visited 6 410 times, 2 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

V miske zmiešame vlažné mlieko, rozdrobené droždie a cukor. Počkáme, než vyjde kvások.

Do inej misky preosejeme múku, pridáme soľ, vajce, olej a tiež zemiaky, ktoré sme si uvarili a roztlačili.

Nakoniec do cesta vmiešame aj kvások a vypracujeme cesto, ktoré je vláčne a hladké - podľa potreby pridáme múku alebo naopak mlieko.

Necháme nakysnúť.

2
Hotovo

Keď cesto vykysne, preložíme ho na pomúčenú dosku a ešte premiesime a necháme aspoň 15 minút odpočinúť.

Zatiaľ si pripravíme plech, ktorý dobre vymastíme olejom alebo maslom (môžete piecť aj na papieri na pečenie, ale na masle je najlepšie).

Na plech navrstvíme rovnomerne cesto - pretiahneme ho rukami do všetkých rohov - je potrebné myslieť na to, že cesto počas pečenia ešte narastie.

3
Hotovo

Potrieme kyslou smotanou, slaninou nakrájanou na kocky a nakrájanou cibuľkou.

Šup do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút - okraje by mali byť zlatisté.

Želáme vám dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

admin

Predošlý
Najchutnejšie rezne na cesnaku: Recept na výborné rezne, ktoré sú ešte lepšie ako klasika v trojobale!
Ďalší
Vynikajúci kokosovo-čokoládový koláč bez pečenia, ktorý chutí ako kokoska
Predošlý
Najchutnejšie rezne na cesnaku: Recept na výborné rezne, ktoré sú ešte lepšie ako klasika v trojobale!
Ďalší
Vynikajúci kokosovo-čokoládový koláč bez pečenia, ktorý chutí ako kokoska