Ingrendiencie
-
1 ks Lístkové cesto
-
p.p. Olivový olej
-
500 g Baby špenát
-
1 ks Cibuľa
-
2 ks Strúčiky cesnaku
-
5 ks Vajcia
-
2 ks Žľtky
-
p.ch. Soľ, korenie
-
1/2 šálky Plnotučné mlieko
-
1/2 šálky Petržlenová vňať
-
200 g Feta syr
-
100 g Ricotta syr
-
p.ch. Kôpor
Popis
Namiesto zložitej večere, fantastické špenátové taštičky, ktoré máte hotové rýchlo a jednoducho a nestihnete pritom ani dopiť večerný čaj. Alebo si ich pripravte na raňajky. Chutia skvele aj studené a ak si ich posypete tvrdým syrom, tak sa zbláznim. Talianska lahôdka!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Do panvice dajte rozohriať trochu olivového oleja a pridajte špenát, chvíľu poduste. Potom preložte do misky. Do panvice dajte opäť trochu oleja a nechajte v ňom osmažiť cibuľku nakrájanú nadrobno. Keď je už cibuľa zlatistá, pridajte prelisovaný cesnak. Potom panvicu odstavte. |
2
Hotovo
|
Vo väčšej miske si vyšľahajte celé vajíčka, osoľte ich a okoreňte, pridajte ricottu, nasekanú petržlenovú vňať a nasekaný kôpor a na záver nadrobte do zmesi feta syr. Podusený špenát vyžmýkajte od prebytočnej vody a pridajte ho do syrovo-vaječnej zmesi. Všetko spolu dobre premiešajte. |
3
Hotovo
|
Lístkové cesto si skôr, než ho rozvaľkáme, rozkrojte na tri diely. Všetky tri diely vyvaľkajte na veľkosť podľa Vášho uváženia a podľa toho, ako hrubé Vám lístkové cesto vyhovuje po upečení. Každú tretinu rozvaľkajte na ďalšie rovnomerné štvorčeky. Každý štvorček naplňte špenátovo-syrovou plnkou a zabaľte do tvaru taštičky tak, že rohy štvorca spojíte uprostred nad plnkou. Uistite sa, že cesto je zlepené zo všetkých strán a ukladajte taštičky na plech vyložený papierom na pečenie. |
4
Hotovo
|
Na záver rozšľahajte dva žĺtky a potrite s nimi každou taštičku. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečte približne 25 minút. |
5
Hotovo
|
Špenátové taštičky môžete jesť ihneď posypané tvrdým syrom, alebo je po vychladnutí môžete dať zamraziť. Ak na ne budete mať chuť, jednoducho si ich rozmrazíte a ohrejete v mikrovlnke. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! Prajeme dobrú chuť! |