Ingrendiencie
-
Cesto
-
1 pohár Jogurt
-
p.p. Voda
-
7 šálok Hladká múka
-
1 pl Sušené droždie
-
5 pl Slnečnicový olej
-
1 pl Kryštálový cukor
-
1 čl Soľ
-
Na náplň
-
500 g/ 3 druhy/ Saláma
-
100 g Tvrdý syr
-
10-15 ks Olivy
-
3-4 pl Majonéza
-
p.ch. Kečup
-
3 ks Paradajky
-
1 ks Cibuľa
-
1 ks Paprika
Popis
Túto guľatú chrumkavú pochúťku asi netreba dlho predstavovať. Pizzu každý z nás miluje, či už so smotanovým, alebo paradajkovým základom, iste máme všetci nejakú obľúbenú, ktorú si radi doprajeme.
Či už ste za, alebo proti ananásu na pizzi, s dnešným receptom si môžete pripraviť vlastnú pizzu doma a presne podľa vašej chuti. Môžete sa držať našich vzorových prísad a alebo si vybrať vlastnú kombináciu.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zmiešame jogurt, soľ, cukor a olej. Ohrejeme vodu na 35 stupňov a pridáme droždie. Akonáhle máme kvasnice (5 – 8 minút) zmiešame ich s jogurtovou zmesou. Pridáme preosiatu múku a miešame cesto. Zakryjeme utierkou a necháme 40 – 45 minút kysnúť. Cesto by sa malo zdvojnásobiť. |
2
Hotovo
|
Medzitým si nakrájame na kúsky všetky požadované prísady. Vymastíme plech a vytvarujeme na neho z cesta požadovaný tvar pizze. Cesto zľahka okoreníme a potom natrieme kečupom. Poukladáme salámy, papriku, paradajky, majonézu a na povrch nastrúhame syr. |
3
Hotovo
|
Pečieme 35 – 45 minút pri 200 stupňoch a môžeme podávať! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |