Ingredients
-
6 ks Vajcia
-
200 ml Šľahačková smotana
-
100 g nastruh. Maslo
-
10 g Soľ
-
40 g Kryštálový cukor
-
25 g Čerstvé droždie
-
800 g Hladká múka
-
Pudingová náplň
-
1 ba. Vanilkový puding
-
400 ml Mlieko
-
p.ch. Kryštálový cukor
-
Na potretie
-
2 ks Žľtky
-
2 pl Mlieko
Directions
Tieto lahodné rožteky môžete plniť čímkoľvek – makom, orechmi, tvarohom, slivkami alebo akoukoľvek vašou obľúbenou náplňou. Mne najviac chutia s úplne obyčajnou pudingovou náplňou
Steps
1
Done
|
Množstvo múky je len približné, ja pridávam od oka podľa konzistencie cesta. |
2
Done
|
Necháme kysnúť pri izbovej teplote asi 2 hodiny. |
3
Done
|
Potom z každého kúsku cesta vyvaľkáme tvar obdĺžnika. Na jednej polovici ho nakrojíme na prúžky a na druhej navrstvíme asi 2-3 lyžičky pudingu. |
4
Done
|
Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme žĺtkami zmiešanými s mliekom a necháme ešte pol hodinku kysnúť. Dobrú chuť! |