Ingrendiencie
-
Na mäsové guľky
-
680 g Mleté hovädzie mäso
-
1/2 hrnčeka Strúhanka
-
1 ks Vajcia
-
1/4 hrnčeka Kečup
-
1/4 hrnčeka Horčica
-
1 pl Worčestrová omáčka
-
p.ch. Soľ, korenie
-
2 pl Olivový olej
-
Na omáčku
-
2 pl Maslo
-
1 ks Cibuľa
-
1 pl Worčestrová omáčka
-
1hrnček Kurací vývar
-
2 pl Kukuričný škrob
-
p. ch. Soľ
-
1 pl Kečup
-
na ozdobenie Petržlenová vňať
Popis
Radi skúšate nové recepty? Tak potom si určite skúste jednoduchý a chutný recept na mäsové guličky. Sú veľmi chutné a hneď sa po nich len tak zapráši.
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
Do veľkej misy dajte všetky ingrediencie okrem olivového oleja. Pomocou rúk dobre premiešajte. Vyvaľkajte guličky s priemerom 3-4 cm. |
3
Hotovo
|
Na veľkej panvici rozpáľte olivový olej. Na oleji postupne osmažte všetky guľôčky (zo všetkých strán). Osmažené guličky dajte na bok. |
4
Hotovo
|
Na rovnakej panvici rozpáľte maslo a urobte na ňom cibuľku. V miske zmiešajte vývar s kukuričným škrobom. Vmiešajte ostatné ingrediencie na omáčku a nalejte zmes na panvicu k cibuľke. Varte 3 – 5 minút, kým omáčka nezhustne. |
5
Hotovo
|
|
6
Hotovo
|
Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |