Ingrendiencie
-
500 g Polohrubá múka
-
30 g Čerstvé droždie
-
280-300 g Mlieko
-
70 g Krupicový cukor
-
2 ks Žľtky
-
50 g Maslo
-
1/2 ČL Soľ
-
Na náplň
-
p.ch. Džem
-
Na potretie
-
rozpus. Maslo
-
Na posypanie
-
p.ch. Práškový cukor
Popis
Vyzkúšajte si urobiť šišky podľa tohto skvelého receptu- pre zmenu v rúre. Sú úžasné lahodné, mäkučké a nadýchané. A čo je na nich to najlepšie? – nie sú nasiaknuté olejom!
Postup receptu
1
Hotovo
|
½ mlieka zohrejeme, pridáme rozdrvené droždie a 1 lyžicu cukru. Počkáme až vyjde kvások. |
2
Hotovo
|
Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť približne hodinu. Potom cesto premiestníme, opäť prikryjeme a necháme ešte približne pol hodinku – až hodinku kysnúť. |
3
Hotovo
|
Vykysnuté cesto prehodíme na pomúčený vál a rozválkáme na plát silný asi 2 cm. Z cesta pomocou poháru vykrajujeme kruhy, ktoré prehodíme na plech vyložený papierom na pečenie. |
4
Hotovo
|
Prikryjeme utierkou a kým sa zahreje rúra, necháme ešte kysnúť (približne 20 minút). |
5
Hotovo
|
Pečieme pri teplote 190 stupňov kým povrch šišiek nie je zlatistý. Po upečení potrieme rozpusteným maslom a do otvoru dáme marmeládu. Nakoniec posypeme práškovým cukrom. Prajeme vám dobrú chuť. |