Ingrendiencie
-
0,5 kg Mleté bravčové mäso
-
250 g Ryža
-
menšie bal. Mexická mraz.zelenina
-
1 bal. Mexické korenie
-
375 g Kyslá smotana
-
1 ks Cibuľa
-
p.ch. Syr
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Mletá červená paprika
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Ryžu uvarím klasickým spôsobom len pridám do vody vegetu. Medzi tým na lyžičke masle udusím zeleninu a osobitne v inom hrnci udusím mäso na cibuli. |
2
Hotovo
|
Mäso ochutím mexickým korením, soľou, paprikou a korením, podlejem 1,5 dl vody a nechám dusiť. |
3
Hotovo
|
Sklenú misu potriem maslom, nasypem uvarenú ryžu, posypem čiernym korením, navrstvím udusenú zeleninu (dve lyžice zeleniny odložím nabok) a nakoniec mäso. Odloženú zeleninu zmiešam s kyslou smotanou, osolím a okorením. Touto zmesou potriem vrch a posypem strúhaným syrom. |
4
Hotovo
|
Pečiem v predhriatej rúre kým sa vrch neupečie do červena. Dobrú chuť prajem! Tip: Keď som to piekla prvý krát, celá rodina nedočkavo čakala čo to bude. Nakoniec to dopadlo tak dobre, že si každý nabral ešte raz a tak sme ešte v ten večer dojedli celú misu mexického mäsa. |