Ingrendiencie
-
MÄSO NA ROLÁDU
-
500 g Bravčové mäso
-
1 ks Vajcia
-
1 čl Soľ
-
0,5 čl Čierne korenie
-
1 ks Strúčiky cesnaku
-
70 ml Mlieko
-
PLNKA
-
4 ks Vajcia
-
0,5 čl Vegeta
-
100 g Tvrdý syr
-
50 g Hrášok
-
50 g Kápia
-
p.p Olej
-
p.p. Voda
Popis
Vynikajúca plnená roláda z bravčového mäsa s praženicou, hráškom, kapiou a syrom. Podobná verzia pečenej fašírky. Ako prílohu podávame pečivo, alebo varené zemiaky.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Mleté mäso zmiešame s vajcom, mliekom, soľou, korením a pretlačeným strúčikom cesnaku (roláda nemá mať výraznú cesnakovú chuť). Necháme v chlade odležať (najlepšie cez noc). |
2
Hotovo
|
Po odležaní mäsa si na oleji pripravíme riedku praženicu ochutenú trochou vegety. |
3
Hotovo
|
Na alobal potretý olejom rozložíme mäsovú zmes a upravíme do tvaru obdĺžnika. Na takto upravené mäso nastrúhame syr. |
4
Hotovo
|
Naň rovnomerne navrstvíme praženicu prepláchnutí mrazený hrášok, nakoniec pridáme na prúžky pokrájanú sterilizovanú kápiu. |
5
Hotovo
|
Pomocou alobalu roládu opatrne stočíme. Alobal uzavrieme a konce stočíme. Uložíme na plech, podlejeme vodou a pečieme 40 minút pri 200°C. V prípade potreby prilejeme vodu. |
6
Hotovo
|
Po 40 minútach roládu opatrne rozbalíme, odstránime alobal, potrieme olejom a dopekáme do chrumkava cca ďalších 20 minút. |