Ingrendiencie
-
125 g Mascarpone
-
200 ml Šľahačková smotana
-
3 pl Kyslá smotana
-
100 g Kryštálový cukor
-
z 0,5 ks Limetková kôra
-
80 ml Limetková šťava
-
0,5 čl Vanilková esencia
Popis
Nadýchaná a osviežujúca pena z limetky bez vajec. Jednoduchá príprava aj postup, ktoré zvládnu aj začiatočníci.
(Visited 192 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Smotanu na šľahanie vyšľaháme a následne dáme do chladničky. |
2
Hotovo
|
Mascarpone vymiešame s kryštálovým cukrom. Následne pridáme kyslú smotanu, limetkovú kôru a vanilkový extrakt. Všetko spolu dobre premiešame. |
3
Hotovo
|
Do limetkového krému zľahka primiešame vychladenú šľahačku. Nakoniec pridáme aj limetkovú šťavu a všetko spolu dobre premiešame. |
4
Hotovo
|
Pripravíme si štyri dezertné poháre, do ktorých rozdelíme limetkovú penu. Takto pripravenú penu dáme odležať do chladničky - minimálne na 2 hodiny. |
5
Hotovo
|
Pred podávaním môžeme ozdobiť čerstvou limetkou. |