Ingrendiencie
-
500 g Mleté bravčové mäso
-
300 g Zemiaky
-
4ks Vajcia
-
200 g Cibuľa
-
50 g Majonéza
-
150 g Strúhaný syr
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Mleté mäso milujú takmer všetci. Jedlá pripravené z mletého mäsa, sú rýchle a chutné. Prečo si ich teda nepripraviť. A rovno to môžete skúsiť podľa nášho fantastického receptu. Zoznámte sa s veľmi chutnú záležitosťou.
Naviac je príprava tohto jedla príjemná hlavne preto, že nemusíte nič zdĺhavo kombinovať.
Máte súčasne pripravené mäso aj prílohu v jednom. Pokrm z mletého mäsa a zemiakov je úplne úchvatný.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky oškrabte, uvarte a po ochladení nastrúhajte nahrubo. Dajte do vhodnej misy a pridajte lyžicu majonézy, soľ a korenie podľa chuti. Dobre zamiešajte. Cibuľu nakrájajte a potom osmažte v rastlinnom oleji až do zlatisto hnedej farby. |
2
Hotovo
|
Uvaríme vajcia, schladíme a ošúpeme, nastrúhame najemno, pridáme trochu majonézy a zamiešame. Pridáme najemno nastrúhaný syr. |
3
Hotovo
|
Vysteľte plech papierom na pečenie a potom namažte malým množstvom masla. Položte na neho mleté mäso vo forme tenkých placiek, maximálne 1 centimeter. Snažte sa urobiť placky rovnakej veľkosti, a nechávajte medzi nimi malý voľný priestor. |
4
Hotovo
|
Cibuľku dajte na vrchol, potom vajcia s majonézou. Ďalšie – vrstva strúhaných zemiakov. Zemiaky môžu byť ešte ľahko dochutené majonézou. |
5
Hotovo
|
Zasypte syrom. Pečte na 180 stupňov pol hodiny. Máte hotovo a môžete sa pustiť do jedla. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |