Ingrendiencie
-
500 g Hladká múka
-
200 g Práškový cukor
-
250 g Maslo
-
200 ml Kyslá smotana
-
2 ks Vajcia
-
1 ks Prášok do pečiva
-
1 ks Vanilkový cukor
-
1 ks Citrónová kôra
-
Plnka
-
500 g Tvaroh
-
500 ml Kyslá smotana
-
podľa chuti Kryštálový cukor
-
4 ks Žĺtko
-
4 ks vyšľahať Bielka
-
1 ks za studena Vanilkový puding
-
1 ks Citrónová šťava
-
Marhule
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Cesto je veľmi mäkké, kým sa miesi, trocha ho podsypeme múkou a dáme chladiť. Zatiaľ si pripravíme plnku: |
2
Hotovo
|
Polovicu cesta vyvaľkáme, / je veľmi mäkké,ale sa krásne vyvaľká/ Prenesieme ho na vymastený a múkou vysypaný plech,vylejeme naň plnku, poukladáme marhule a zakryjeme druhou polovicou cesta. |
3
Hotovo
|
Dáme piecť do predohriatej rúry na 175 – 180 stupňov do ružova. Krájame vychladnutý,lebo je veľmi krehký,ale vynikajúci. recept od: Ruzena Farkasova |