Ingrendiencie
-
6 ks Kuracie stehná
-
16 plátkov Oravská slanina
-
4 ks Strúčiky cesnaku
-
2 ks Bobkový list
-
50 ml Svetlé pivo
-
Olivový olej
-
1 PL Balzamikový ocot
-
Čerstvý rozmarín
-
Zelerové listy
-
Soľ
-
Čierne korenie
Popis
Kuracie mäso je veľmi obľúbenou surovinou. Je ľahké na prípravu a môžete ho upraviť na mnoho rôznych spôsobov. Kuracie mäso je rýchlo hotové, a preto sa hodí na prípravu napríklad večere, kedy sa chcete rýchlo najesť.
Vyskúšajte tento recept, ktorý používa kuracie stehienka a mäso dochucuje pridaním slaniny a korenia. Získate tak rýchle ale výborné jedlo, ktoré Vás očarí svojou netradičnou chuťou. Pripravte si ho ešte dnes!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Mäso dochuťte zmesou korenia a potom každé stehienko obaľte slaninou, spotrebujte všetky plátky. Položte stehienka do pekáča, alebo plechu s trochou oleja. |
2
Hotovo
|
Pridajte k mäsu bobkový list, cesnak, rozmarín a zeler. Pridajte 3 lyžice olivového oleja a balzamikový ocot do piva. Túto zmes nalejte na mäso. |
3
Hotovo
|
Pečte 40-50 minút v rúre o 180 stupňoch. Občas otočte mäso tak, aby bolo dobre prepečené z všetkých strán. |