• Home
  • Koláče
  • Najchutnejší maľovaný, tvarohovo pudingový koláč, ktorý si zamiluje celá rodina
0 0
Najchutnejší maľovaný, tvarohovo pudingový koláč, ktorý si zamiluje celá rodina

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
Cesto:
2 šálky Polohrubá múka
1 šálka Práškový cukor
1 dl Slnečnicový olej
1 šálka Voda
3 PL Kakao
1 ks Prášok do pečiva
3 ks Vajcia
Krém:
500 g jemný Tvaroh
1 ks Vanilkový cukor
1 ks Vanilkový puding
4 šálky Mlieko
1 ks Žĺtko

Najchutnejší maľovaný, tvarohovo pudingový koláč, ktorý si zamiluje celá rodina

Kuchyňa:
  • 60 min.
  • Porcie 8
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Cesto:

  • Krém:

Popis

Zdieľať

Počuli ste už niekedy o maľovaných koláčoch? Ak nie, teraz vám jeden z nich predstavíme. Názov mylne napovedá, že pôjde o náročné vizuálne pekárske umenie, ale opak je pravdou. Tzv. maľovaný koláč je sladkosť, ktorá je hotová rýchlejšie a jednoduchšie, než obyčajná bábovka.

Základom je jednoduché kakaové piškótové cesto, cukrárske vrecko a puding vymiešaný s tvarohom. Krém sa do tekutého cesta vytláča pomocou cukrárskeho vrecka, čo dáva možnosť „namaľovať“ do cesta akékoľvek vzory či obrazce. Po upečení je výsledok veľmi milý a vizuálne príťažlivý.

(Visited 2 103 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Na prípravu cesta len zmiešajte všetky zložky a dobre vyšľahajte. Vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech.

2
Hotovo

Pripravte si krém. Uvarte puding s mliekom a nechajte ho dobre vyhladnúť. Nezabudnite ho počas chladnutia miešať, aby sa v ňom nevytvorili hrudky.

3
Hotovo

Zvyšné suroviny na krém zmiešajte dohromady a pridajte k vanilkový puding. Dobre premiešajte. Krém si dajte do cukrárskeho vrecka a vytlačte ho do cesta tak, aby vám na plechu vznikli mriežky. Pripraviť si však môžete aj vlastné vzor, ​​napríklad môžete krém vytlačiť do cesta do tvaru kruhov. Fantázii sa medze nekladú.

4
Hotovo

Ak ste všetok krém vytlačili do cesta, dajte koláč piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov, približne na 40-45 minút. Cesto kontrolujte špáradlom.

Akonáhle sa na špáradlo nebude cesto lepiť, koláč vyberte. Ak by ste ho v rúre nechali dlhšie, mohlo by sa stať, že by potom cesto príliš vyschlo a nebolo by dostatočne mäkké.

5
Hotovo

Koláč podávajte so šľahačkou alebo s čerstvým ovocím. Prajeme dobrú chuť!

Lydia

Predošlý
Tradičné Slovenské halušky trochu inak, bez bryndze: Vyskúšajte tento nový, neokukaný recept na halušky, ktoré chutia stále fantasticky!
Ďalší
Síce nie som fanúšik mletého mäsa, ale tento recept je skrátka famózny. Zapečené cestoviny Bolognese!
Predošlý
Tradičné Slovenské halušky trochu inak, bez bryndze: Vyskúšajte tento nový, neokukaný recept na halušky, ktoré chutia stále fantasticky!
Ďalší
Síce nie som fanúšik mletého mäsa, ale tento recept je skrátka famózny. Zapečené cestoviny Bolognese!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here