• Home
  • Hlavné jedlá
  • Luxusné zapečené cestoviny s baklažánom ! Hotové za 40 minút! Stačí len vložiť na pekáč a zaliať omáčkou!
0 0
Luxusné zapečené cestoviny s baklažánom ! Hotové za 40 minút! Stačí len vložiť na pekáč a zaliať omáčkou!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1ks Baklažán
200 g Šunka
100 ml Smotana na varenie
100 g Syr
300 g Špagety
5 ks Vajcia
1 ks Strúčiky cesnaku
10 g Maslo
p.ch. Soľ, korenie
p.ch. Petržlenová vňať

Luxusné zapečené cestoviny s baklažánom ! Hotové za 40 minút! Stačí len vložiť na pekáč a zaliať omáčkou!

Cuisine:
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Dnes Vám predstavíme recept, ktorý zvládne aj úplný začiatočník. Zapečené cestoviny so smotanovou omáčkou a baklažánom sú fantastické jedlo, ktoré málokto pozná, ale každý sa po ňom ešte dlho olizuje. Príprava je behom pár chvíľok hotová. Než stihnete upratať kuchynskú linku, fantastické cestoviny sú na stole. Navyše jednotlivé porcie, po nakrájaní vyzerajú, ako by na nich pracovali tri.

(Visited 142 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Uvarte cestoviny klasickým spôsobom a potom sceďte. Baklažán si nakrájajte na podlhovasté plátky, zľahka ho osoľte a nechajte niekoľko minút odstáť, aby sa z neho vytratila horkosť.
Potom opláchnite. Šunku si nakrájajte na tenké kúsky.

2
Done

Obdĺžnikovú formu si vymastíme maslom. Na spodnú vrstvu si poukladáme tretinu uvarených makarónov.
Na cestoviny položte polovicu baklažánu a všetko prikryte plátky. Postup opakujte ešte raz. Formu končíte vrstvou makarónov.

3
Done

Vajcia zmiešajte so smotanou, pridajte prelisovaný cesnak, bylinky, korenie, petržlenovú vňať, soľ a korenie podľa chuti a premiešajte.
Vaječnú zmes nalejte na cestoviny, zasypte strúhaným syrom a dajte zapiecť do predhriatej rúry na 180 stupňov po dobu zhruba 40 minút.

4
Done

Akonáhle uplynie doba pečenia, ihneď pokrájajte na plátky a podávajte.

Zdieľajte tento super recept na zapečené cestoviny s baklažánom aj s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež tiež pochutnajú!

Lydia

previous
Nepečené malinové dobrodružstvo s pudingom a šľahačkou
next
Fantastická maková torta bez múky
previous
Nepečené malinové dobrodružstvo s pudingom a šľahačkou
next
Fantastická maková torta bez múky