0 0
Najlepšia plnka-nádievka k pečenému kuriatku

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
10 ks staršie rožky
100 ml Mlieko
3-4 ks Vajcia
200 g Šunka
p.ch. Petržlenová vňať
p. ch. pažítka
1 čl Vegeta
1/2 čl Rasca
p.p. Maslo
p.ch. Soľ, korenie
p.p. Strúhanka

Najlepšia plnka-nádievka k pečenému kuriatku

Cuisine:
  • 40 min.
  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Directions

Share
(Visited 2 606 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Pečivo zmiešame s cca 100ml mlieka a s vajíčkami (dajte najskôr 3 a potom ak bude ešte treba pridajte ďalšie – záleží aj na ich veľkosti) a poriadne premiešame – najlepšie sa to všetko mieša rukou. Ak je treba pridáme ešte mlieko.

2
Done

Ďalej dáme šunku, bylinky, vegetu, kmín , čierne mleté korenie a soľ podľa chuti (ja som dala asi ½ ČL). Opäť poriadne premiešame. Stredne veľký plech si vymažeme maslom a vysypeme strúhankou.

3
Done

Na plech si rozložíme rovnomerne zmes a navrch porozkladáme ešte malé kúsky masla. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre (170˚-180˚C) asi 30 minút.

4
Done

Po upečení necháme vychladnúť a podávame s čerstvým šalátom.

5
Done

Poznámka

My máme radšej keď je plnka mokrejšia, ale ak ju chcete mať suchšiu, dajte menej mlieka a vajec, alebo ju urobte tenšiu – teda dajte ju na väčší plech (ale potom pečte asi o 10minút kratšie, lebo by to príliš horelo).

Lydia

previous
Rýchly recept na najlepšie cesto na sušienky a koláče. Keď ho vytiahnete z rúry a ochutnáte, budete ho chcieť robiť len podľa neho
next
U nás sa mrkva nikdy moc nejedla. Od tej doby, čo ju pripravujem takto, sa idú všetci za ňou potrhať!
previous
Rýchly recept na najlepšie cesto na sušienky a koláče. Keď ho vytiahnete z rúry a ochutnáte, budete ho chcieť robiť len podľa neho
next
U nás sa mrkva nikdy moc nejedla. Od tej doby, čo ju pripravujem takto, sa idú všetci za ňou potrhať!