Ingrendiencie
-
1 kg Bravčové mäso
-
5 ks Vajcia
-
250 ml Šľahačková smotana
-
1 čl Soľ
-
1 ks Prášok do pečiva
-
2 pl Krupica
-
1 ks Cibuľa
-
3 ks Strúčiky cesnaku
-
100 ml Olej
-
Popis
Tento jemný mäsový nákyp milujem! Spolu so zemiakovou kašou je pre mňa spomienkou na detstvo. Pripravíte ho celkom jednoducho. Treba mať len poriadny robot – mixér, alebo kúter a jemne pomleté mäso poriadne vyšľahať s ostatnými surovinami. Veríme, že si tento nákyp zamilujú rovnako ako dospelí aj deti 🙂
(Visited 652 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Do nádoby s nožíkmi v mixéri dáme najprv nasekať cibuľu s cesnakom, potom pridáme mäso, vajíčka a mixujeme ďalej. Pridáme smotanu, soľ, krupicu a kypriaci prášok. Ešte poriadne rozmixujeme. Budeme mať riedku masu, ktorú vylejeme na pekáč, vymastený olejom. |
2
Hotovo
|
Ruky si trocha naolejujeme a masu roztlačíme rovnomerne po celom pekáči. Pečieme na 170 stupňov asi 40 minút. |
3
Hotovo
|
Podávame so zemiakovou kašou. |