• Home
  • Koláče
  • Lahodný slivkový koláč so smotanovo-pudingovým krémom. Potešte svoju rodinu skvelým dezertom!
0 0
Lahodný slivkový koláč so smotanovo-pudingovým krémom. Potešte svoju rodinu skvelým dezertom!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Cesto
300 g Hladká múka
150 g Maslo
2 ks Žľtky
3 pl Kryštálový cukor
1 bal. Prášok do pečiva
1 pl Kyslá smotana
p.ch. Soľ
Krém
1 kg Slivky
3 ks Žľtky
5 ks Bielka
1 bal. Vanilkový puding
150 ml Kyslá smotana
4 pl Kryštálový cukor
p.ch. Mletá škorica
5 pl Krupica

Lahodný slivkový koláč so smotanovo-pudingovým krémom. Potešte svoju rodinu skvelým dezertom!

  • Stredné

Ingrendiencie

  • Cesto

  • Krém

Popis

Zdieľať

Receptov na skvelé slivkové koláče existuje nespočetné množstvo. My vám prinášame recept, ktorý je výnimočný najmä kvôli krému, ktorý výborne dopĺňa chuť tohto koláča. Môžete použiť slivky ale tiež akékoľvek iné ovocie, ktoré máte radi.

(Visited 608 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Na cesto si zmiešame dokopy múku, cukor, prášok do pečiva, štipku soli a tiež maslo.
Pomaly pridáme kyslú smotanu a tiež žĺtky. Snažíme sa pripraviť hustejšie cesto.
Keď je cesto hotové, tak ho vtlačíme na plech vymastený tukom, alebo vyložený papierom na pečenie.

2
Hotovo

Cesto by malo mať hrúbku cca 0,5 cm. Pred tým, ako na cesto poukladáme slivky ho posypeme 2 lyžicami krupice, aby sa do nej mohla nasiaknuť šťava z použitého ovocia.
Slivky si nakrájame na polovicu a odstránime kôstky. Poukladáme na koláč a posypeme 3 lyžicami krupice.

3
Hotovo

Na prípravu krému si najprv vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh.
V druhom hrnci si zmiešame dokopy žĺtky, spolu s pudingovým práškom a kyslou smotanou.
Sneh spolu so smotanovo-pudingovou zmesou si zmiešame dokopy a nalejeme na poukladané ovocie.

4
Hotovo

Rúru si vyhrejeme na 170 až 180 stupňov a pečieme cca 40 až 45 minút.
Koláč počas pečenia kontrolujte.
Po cca 40 minútach vás bude čakať lahôdka, ktorou potešíte celú rodinku.

5
Hotovo

Dobrú chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Na tomto jablkovom koláči si iste pochutíte. Vyskúšajte túto pochúťku z francúzskej kuchyne
Ďalší
Fantasticky krehké bravčové plátky na pive a cesnaku: Mäso sa Vám doslova rozpadá na jazyku!
Predošlý
Na tomto jablkovom koláči si iste pochutíte. Vyskúšajte túto pochúťku z francúzskej kuchyne
Ďalší
Fantasticky krehké bravčové plátky na pive a cesnaku: Mäso sa Vám doslova rozpadá na jazyku!