Ingrendiencie
-
7-8 ks Kuracie prsia
-
100 g Kyslá kapusta
-
15-20 g Šunka
-
1-2ks Mozzarella
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Čierne korenie
-
1 kg Zemiaky
-
p.ch. Korenie na zemiaky
-
p.p. Olej
Popis
Kyslá kapusta v kombinácii s kuracím mäsom asi nikdy nesklame. Platí to aj v tomto recepte, ktorý je vhodný aj ako nedeľný obedík. Tieto kuracie prsia zapekané s kyslou kapustou sú to práve, čo by ste mohli ochutnať. Kyslosť v kombinácii s jemnou kuracinou a pikantnou kapustou vo vás vyvolá explóziu chutí a budete chcieť ešte viac. Tento recept, nech vyzerá akokoľvek zvláštne, je to najlepšie, čo sme za posledné týždne jedli.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Ako prvé si narežte šunku na plátky, dajte ju opiecť na panvicu, aby pustila šťavu a trochu sa pripiekla a potom ju zmiešajte s kyslou kapustou. Osoľte a okoreňte, môžete pridať aj pikantné korenie, alebo čili. |
2
Hotovo
|
Kuracie prsia si nakrájajte pozdĺžne na polovičky a osoľte. Pekáč, alebo zapekaciu misu trochu vymastite olejom, na dno naukladajte kapustu a na ňu kuracie prsia. Mäso dajte piecť do rúry vyhriatej na 200-210 stupňov a pečte prikryté alobalom asi 40 minút. Potom alobal odstráňte a na mäso naukladajte plátky mozzarelly. Nechajte zapiecť už bez alobalu asi 5-10 minút, kým sa syr neroztečie. |
3
Hotovo
|
Medzitým, ako sa pečie mäso, si pripravte zemiaky. Nemusíte ich šúpať, pokiaľ sú mladé, šupka bude chutiť výborne ak ich dobre opečiete. Nakrájajte zemiaky na plátky, polejte ich trochou oleja, osoľte a okoreňte a dajte piecť do rúry na 20 minút pri teplote 200-210 stupňov. Prajeme dobrú chuť! |