Ingrendiencie
-
väčšie Kuracie prsia
-
väčšia Cibuľa
-
20 dkg Ananásový kompót
-
1-1/2 dcl Kyslá smotana
-
2 ks Žľtky
-
1 zväzok Petržlenová vňať
-
2-3 pl Strúhanka
-
5 dkg Maslo
-
3 pl Olej
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Korenie na kura
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Ananás scedíme a nakrájame ich na drobné kusy. Petržlenovú vňať tiež nakrájame nadrobno. Prsia prerežeme v strede napol. Obe kusy osolíme, okoreníme. |
2
Hotovo
|
Na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, zložíme z ohňa a pridáme ananás, kyslú smotanu a žĺtka. Ochutíme soľou a korením, pridáme vňať a toľko strúhanky aby sme dostali hustú hmotu. |
3
Hotovo
|
Kuracie prsia prudko opražíme na oleji a poukladáme ich do ohňovzdornej misy. Zakryjeme ananásovou zmesou. Na začiatku ich necháme prikryté aby mäso zmäklo, na konci pečenia odstránime vrch a upečieme do zlata. |
4
Hotovo
|
Podávame s ananásovým kompótom! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |