• Home
  • Koláče
  • Vynikajúci Makovo-čerešňový koláč od babičky: Keď som ho upiekla naposledy, deti sa ho nemohli nabažiť!
0 0
Vynikajúci Makovo-čerešňový koláč od babičky: Keď som ho upiekla naposledy, deti sa ho nemohli nabažiť!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Na cesto
250 g Mäkký syr
1 hrnček Práškový cukor
1 hrnček Polohrubá múka
1 čl Prášok do pečiva
250 ml Mlieko
2 pl Olej
1 ks Vajcia
450 g Konzervov.čerešne
Na krém
1 bal. Vanilkový puding
3 SK Kryštálový cukor
120 ml Čerešňová šťava

Vynikajúci Makovo-čerešňový koláč od babičky: Keď som ho upiekla naposledy, deti sa ho nemohli nabažiť!

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • Na cesto

  • Na krém

Popis

Zdieľať

Tento koláč sa v našej rodine traduje už niekoľko generácií. Jeho výnimočnosť však spočíva v jednej ingrediencií, ktorá je na pohľad úplne obyčajná.

Lahodné makové cesto, ktoré sa rozpadá na jazyku v tomto prípade dopĺňa Pudingová plnka s višňami. Puding však v tomto koláči neuvidíte. Ten, kto ho bude jesť a nebude vedieť, ako sa koláč pripravoval, nebude mať o pudingu ani zdanie. Puding je presne tá neviditeľná ingrediencia, ktorá dáva koláču jeho jedinečnosť!

(Visited 1 726 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Čerešňový kompót si otvoríme a necháme ovocie odkvapkať od šťavy. Šťavu potom odložíme bokom a čerešne odkôstkujeme.

2
Hotovo

Pripravíme si cesto. Zmiešame všetky suché suroviny – mak, múku a práškový cukor, pridáme prášok do pečiva a poriadne premiešame. Postupne prilejeme olej, vajcia a mlieko, a vymiešame hladké cesto.

3
Hotovo

Pekáč si vymastíme maslom a vysypeme múkou a vylejeme do neho cesto. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pečieme asi 25-30 minút.

4
Hotovo

Plnku si pripravíme jednoducho. Zmiešame pudingový prášok s cukrom a čerešňovou šťavou. Dobre rozmiešame a prisypeme čerešne. Varíme približne 5 minút, kým nám zmes nezačne hustnúť a pritom čerešne drvíme, aby vznikla jednotná hmota. Čerešňový puding necháme dobre vychladnúť.

5
Hotovo

Keď máme cesto upečené, prerežeme ho vodorovne na dve časti. Spodný diel cesta potrieme čerešňovým pudingom a zakryjeme ho vrchným dielom. Koláč necháme odstáť približne 2 hodiny, aby čerešňová plnka dobre zhustla. Podávame posypané práškovým cukrom.

6
Hotovo

Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Kuracie prsia s ananásom. Netradičný recept, ktorý je tak chutný že ho zje skoro každý
Ďalší
Ako si pripraviť túto ľahodku u vás doma – sušené bravčové mäso na ktorom si pochutnáte
Predošlý
Kuracie prsia s ananásom. Netradičný recept, ktorý je tak chutný že ho zje skoro každý
Ďalší
Ako si pripraviť túto ľahodku u vás doma – sušené bravčové mäso na ktorom si pochutnáte