Ingrendiencie
-
500 g Tekvica
-
500 g Kuracie prsia
-
125 g Mozzarela
-
100 g Tvrdý syr
-
p.ch. pažítka
-
4 pl Olivový olej
-
p.ch. Morská soľ
-
p.ch. Čierne korenie
Popis
V nasledujúcom šaláte máme možnosť skombinovať pečenú tekvicu hokkaido a kuracie prsia. Intenzívna žltá farba tekvica nám napovie, že je nabitá betakaroténmi. Pre exotickejšiu chuť odporúčame použiť kari korenie, na zjemnenie chuti dve lyžice bieleho jogurtu.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Tekvicu umyjeme a nakrájame na cca 1 cm hrubé plátky. |
2
Hotovo
|
Na panvici rozohrejeme 2 lyžice oleja a tekvicu opečieme. Opekáme z každej strany 5 minút. Keď je tekvica opečená, vyberieme ju na papierové obrúsky a necháme vychladnúť. |
3
Hotovo
|
Kuracie mäso nakrájame na rezne a osolíme. Mäso opečieme na panvici, vyberieme ho a tiež necháme vychladnúť. |
4
Hotovo
|
Vychladnutú tekvicu s mäsom nakrájame na kocky a vložíme do misy. Pridáme nakrájanú mozzarelu s pažítkou a dochutíme soľou a čiernym korením. |
5
Hotovo
|
Nakoniec šalát posypeme strúhaným syrom a všetko spolu jemne premiešame. |