• Home
  • Rôzne
  • Domáce kysnuté rožky plnené orechami podľa starého receptu mojej babičky
0 0
Domáce kysnuté rožky plnené orechami podľa starého receptu mojej babičky

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Domáce kysnuté rožky plnené orechami podľa starého receptu mojej babičky

Cuisine:
  • Medium

Ingredients

Directions

Share
(Visited 214 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

250 g múky si zmiešame s droždím, ktoré sme si nechali napučať v rozpustenom masle. Pridáme jogurt, vajíčko, 2 PL pr. cukru, soľ a vanilkový cukor. Necháme v pekárničke vymiešať a vykysnúť približne 2 hodiny.

2
Done

V druhej miske si zmiešame orechy s kr. cukrom a dobre premiešame.

3
Done

Keď máme cesto vykysnuté, rozdelíme si ho menšie kúsky. Veľkosť závisí na Vás – tvarujeme podľa toho, ako veľké chceme mať rožky.

4
Done

Na jeden koniec umiestnime mleté orechy zmiešané s cukrom. Na druhej strane si narežeme prúžky, ktoré pri rolovaní vytvoria krajší vzhľad.

5
Done

Ukladáme na papierom vystlaný plech, potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým nám rožky nechytia zlatistú farbu. (Vrch môžeme ešte posypať mletými orechami zmiešanými s cukrom).

6
Done

Ukladáme na papierom vystlaný plech, potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým nám rožky nechytia zlatistú farbu. (Vrch môžeme ešte posypať mletými orechami zmiešanými s cukrom).

7
Done

Podávame s čajom alebo kávou. Dobrú chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

previous
Najjednoduchšie a najrýchlejšie pizzovníky z lístkového cesta pripravené už za 5 minút
next
Tvarohový nákyp s marhuľami. Je tak chutný a lahodný, že si na ňom pochutí celá rodina
previous
Najjednoduchšie a najrýchlejšie pizzovníky z lístkového cesta pripravené už za 5 minút
next
Tvarohový nákyp s marhuľami. Je tak chutný a lahodný, že si na ňom pochutí celá rodina