Ingrendiencie
-
1 kg Bravčové karé
-
80 g Huby
-
1/2 ks Cibuľa
-
p.ch. Soľ, korenie
-
3 čl Horčica
-
p.p. Hladká múka
-
p.p. Strúhanka
-
1 ks Vajcia
-
3 ks Strúčiky cesnaku
-
1 pl Maslo
-
z húb 250 ml Voda
-
250 ml-30 % Smotana
-
1/2 čl Tymián sušený
Popis
Navyše, ak nemáte radi horčicu, môžete ju vynechať alebo pridať inú omáčku … alebo dokonca zvoliť inú plnku! Bude chutiť celej rodine.
Neváhajte ani chvíľu a vyskúšajte ho.
Možno aj toto je pre Vás ta najchutnejšia voľba na víkend
Postup receptu
1
Hotovo
|
Huby zalejeme hrnčekom horúcej vody a necháme 30 minút odstáť. Karé nakrájame na 2 cm hrubé plátky – každý kus nakrojíme napoly (neprekrajujeme úplne!). Vyklepeme z oboch strán. Huby scedíme a vodu odložíme. Časť z nich nakrájame na malé kúsky. Každý kus mäsa osolíme a okoreníme. Potrieme horčicou, pridáme cibuľu a huby. |
2
Hotovo
|
Urobíme kapsičku (sledujte video). Hotové kapsičky obalíme v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. Pečieme 30 minút pri 190 ° C. |
3
Hotovo
|
V panvici rozpustíme maslo, opražíme nakrájaný cesnak a cibuľu, pridáme zvyšné huby, tymian a vodu z húb. Varíme približne 3 minúty. Zmenšíme plameň, pridáme smotanu, soľ a korenie. |
4
Hotovo
|
Pridáme bravčové kapsičky a pod pokrievkou necháme dusiť 10 minút. Ak kapsičky nechcete piecť, môžete ich aj smažiť v panvici z oboch strán. Potom ich vyberte a v rovnakej panvici urobte omáčku Máme hotovo! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. Prajeme Vám dobrú chuť. |