Ingrendiencie
-
Zemiaky
-
Soľ
-
Kokosový olej
-
Voda
Popis
Zemiakové lupienky sú obľúbeným pokrmom mnohých ľudí. Väčšinou sa pripravujú vo veľkej panvici plnej oleja, čo nás odrádza, najmä ak vyznávame zdravý životný štýl. Zdravšou verziou by mohli byť práve zemiakové lupienky, ktoré si pripravíte doma.
Ak ochutnáte tento recept, už nikdy si balíček čipsov nekúpite v obchode.
Postup receptu
1
Hotovo
|
V sklenenej miske si najskôr zmiešajte približne 3 šálky vody a 1 čajovú lyžičku soli. Tento pomer je ideálny v prípade, že máte približne 0,5 kg zemiakov. Čím väčšie množstvo, tým sa dávka vody a soli zvyšuje. Soľ v miske by mala byť úplne rozpustená. |
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
Do veľkého hrnca si dáme 6 až 7 šálok vody a jednu lyžičku soli. Privedieme ju do varu. |
4
Hotovo
|
Potom vypnite sporák, hrniec zakryte pokrievkou a nechajte zemiaky ponorené ďalšie 3 až 4 minúty. Zemiaky by mali byť trochu priesvitné. Sceďte ich, opláchnite studenou vodou a vložte naspäť do misky. |
5
Hotovo
|
Pridajte 1 lyžičku rozpusteného kokosového oleja a 1 lyžičku soli. Všetko dobre pomiešajte, a ak je potrebné, pridajte ešte kokosový olej. Potom zemiakové plátky poukladajte na plech, na ktorom je papier na pečenie. Rozostup medzi jednotlivými kolieskami by mal byť približne 0,5 cm. Zemiakové čipsy pečieme v predhriatej rúre na 250 °C približne 10 až 15 minút. |
6
Hotovo
|
Čipsy pravidelne kontrolujte. Keď uvidíte mierne hnedé okraje a zlatavý povrch, môžete ich vybrať z rúry. Nechajte ich vychladnúť a následne môžete podávať. Ideálny pokrm k filmu alebo na párty s priateľmi. Dobrú chuť. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |