• Home
  • Koláče
  • Vláčny perník, ktorý vydrží dlho čerstvý! Pripravte si chutný jablkový perník, ktorý si zamilujete.
0 0
Vláčny perník, ktorý vydrží dlho čerstvý! Pripravte si chutný jablkový perník, ktorý si zamilujete.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
600 g Polohrubá múka
400 g Práškový cukor
6 pl Kakao
200 ml Olej
200 ml Mlieko
4 ks Vajcia
5-6 ks jablká
2 čl Jedlá sóda
2 čl Perníkové korenie

Vláčny perník, ktorý vydrží dlho čerstvý! Pripravte si chutný jablkový perník, ktorý si zamilujete.

Kuchyňa:
  • 35 min.
  • Porcie 8
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Perník je vďačný najmä čo sa týka času prípravy a svojej jednoduchosti. Pri príprave zašpiníte jednu misu a do cesta môžete pridať čokoľvek ako mrkvu, cuketu, maliny, alebo ako v našom prípade jablká. Ak ich máte nazvyš, nastrúhajte ich do cesta a získate vláčny perník, ktorý vydrží dlho čerstvý.

(Visited 1 009 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Hneď na začiatku si nastavte rúru na 180°C aby sa nahriala.
V miske si zmiešajte všetky suroviny.
Časť jabĺk si môžete nastrúhať na hrubšie pásiky a časť na tenšie, ak sú jablka príliš šťavnaté, tak pridajte viac múky alebo vystískajte šťavu z jabĺk.

2
Hotovo

Príliš veľa šťavy môže spôsobiť, že vám koláč poriadne nenarastie.
Zmes vylejte na pomastený a múkou vysypaný plech a zarovnajte ju lopatkou.

3
Hotovo

Pečte približne 25 minút. Na záver môžete koláč potrieť džemom a poliať čokoládou, prípadne len poliať čokoládou alebo len jednoducho posypať práškovým cukrom.

4
Hotovo

Množstvo týchto surovín je vhodné ak chcete použiť väčší plech, pri menšej forme alebo tortovej forme použite polovičnú dávku.

Prajeme dobrú chuť!

Lydia

Predošlý
Neustále premýšľate, ako by ste mohli ozvláštniť recept na vaječnú omeletu? Potom určite čítajte ďalej!
Ďalší
Takéto famózne hrianky, ako vám predstavíme teraz, ste ešte nejedli! Budete sa po nich zalizovať
Predošlý
Neustále premýšľate, ako by ste mohli ozvláštniť recept na vaječnú omeletu? Potom určite čítajte ďalej!
Ďalší
Takéto famózne hrianky, ako vám predstavíme teraz, ste ešte nejedli! Budete sa po nich zalizovať