Ingrendiencie
-
1 kg jablká
-
1 ks Badián
-
1 ks Vanilkový cukor
-
130 g Kryštálový cukor
-
p.ch. Mletá škorica
-
p.ch. Citrónová šťava
-
p.p. Voda
Popis
Jablkové pyré z domácich ingrediencií, vždy po ruke. Sladká dobrota, ktorá pripomína decku výživu, môžte pripraviť z rôzneho ovocia. Využitie pyré či už na konzumáciu, alebo ako plnku na koláče, pripadne aj pri varení.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Jablká umyjeme, ošúpeme a zbavíme jadrovníkov. Potom ich nakrájame na menšie kúsky. |
2
Hotovo
|
Jablká dáme do hrnca, pridáme badián, zalejeme malým množstvom vody a dusíme do mäkka. Potom vyberieme badián a jablká rozmixujeme pomocou ponorného mixéru |
3
Hotovo
|
Potom jablkové pyré osladíme kryštálovým a vanilkovým cukrom a podľa chuti pridáme aj mletú škoricu a citrónovú šťavu. Takto pripravené pyré môžeme hneď konzumovať alebo ešte horúce plníme do menších zaváraninových pohárov, ktoré krátko sterilizujeme. |