• Home
  • Koláče
  • Jednoduchý trik, vďaka ktorému upečiete vždy najlepšie mäkkučké piškótové cesto na koláč, ktoré bude jemné ako obláčik!
0 0
Jednoduchý trik, vďaka ktorému upečiete vždy najlepšie mäkkučké piškótové cesto na koláč, ktoré bude jemné ako obláčik!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Piškótové cesto s limonádou
4 ks Vajcia
25 g Cukor
10 g Vanilkový cukor
200 g Sytená limonáda
200 g Olej
400 g Polohrubá múka
1 čl Jedlá sóda
Čokoládové piškótové cesto
250 g Polohrubá múka
400 g Cukor
2 ks Vajcia
1,5 čl Jedlá sóda
1,5 čl Prášok do pečiva
1 bal. Vanilkový cukor
60 g Maslo
0,2 dcl Horúca voda
Mliečne piškótové cesto
1,2 dcl Mlieko
60 g Maslo
165 g Polohrubá múka
1 bal. Prášok do pečiva
165 g Cukor
3 ks Vajcia
1 bal. Vanilkový cukor
štipka Soľ

Jednoduchý trik, vďaka ktorému upečiete vždy najlepšie mäkkučké piškótové cesto na koláč, ktoré bude jemné ako obláčik!

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • Piškótové cesto s limonádou

  • Čokoládové piškótové cesto

  • Mliečne piškótové cesto

Popis

Zdieľať

Piškótové cesto. Najpoužívanejšie cesto pri pečení koláčov. Napriek tomu nie je piškóta ako piškóta. Nie každý ju vie pripraviť tak, aby aj vyzerala aj chutila. A najmä – aby nebola hrudkovitá. Príprava dobrého piškótového cesta vyžaduje zručnosť a pracovitosť.

 

(Visited 2 147 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Piškótové cesto s limonádou

Toto cesto znie netradične, ale bublinky sú tou zázračnou ingredienciou, ktorá vašej piškóte zaistí tú dokonalú jemnosť a nadýchanosť. Cesto bude vláčne a ani omylom Vám nezostane hrudkovité. Jednou z najväčších výhod tohto cesta je to, že dobré vydrží aj niekoľko dní.

2
Hotovo

Pomocou mixéra si vyšľaháme celé vajcia, cukor a vanilkový cukor. Za stáleho šľahania pomaly pridávame rastlinný olej a limonádu. Do zmesi pridáme múku a prášok do pečiva, a znovu vyšľaháme. Cesto si vylejte na plech, alebo do formy. Nezabudnite vystlať papierom na pečenie, alebo vymazať, prípadne pomúčit. Cesto pečieme cca 65 minút pri teplote 175 stupňov. Pokiaľ je treba a cesto po tomto čase ešte nie je upečené, zvýšte teplotu a pečte ešte 20 minút.

Po upečení cesto vyberte a nechajte vychladnúť. Krájajte až po vychladnutí, pretože je cesto jemné a mohlo by sa začať trhať.

3
Hotovo

Čokoládové piškótové cesto

Na prípravu tôrt často gazdinky používajú i čokoládové korpusy. Avšak nie je nad krehký piškótový čokoládový (alebo kakaový) korpus, ktorý je v kombinácii s krémom, alebo s džemom príjemne horko-sladký.

4
Hotovo

Zmiešajte všetky zložky cesta s výnimkou vody. Poriadne premiešajte šľahačom a po premiešaní pomaly pridávajte vriacu vodu (ak by cesto veľa zriedil, jednoducho pridajte trochu múky). Plech, tortovú formu, si vymažte a vysypte múkou a vylejte cesto. Pečte 60 minút pri teplote 180 stupňov.

5
Hotovo

Mliečne piškótové cesto

Mliečne piškótové cesto sa od klasického piškótu, aký robíme bežne doma, veľmi nelíši. Za vyskúšanie však stojí, pretože je veľmi jemné a príjemne chutí ako vo forme bublaniny, tak jednoduchých tôrt. Rozdiel je však v tom, že v tomto prípade pracujeme s horúcim mliekom. Poďme sa pozrieť, ako takéto cesto upiecť.

6
Hotovo

Rúru si predhrejte na 175 stupňov a plech, alebo formu si vysteľte papierom na pečenie. Na toto cesto je lepší papier ako maslo a múka. Dobre premiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Maslo s mliekom nechajte zohriať na sporáku a čakajte kým sa maslo neroztopí. Neohrievajte na plnom plyne, lebo mlieko začne vrieť. Aby recept vyšiel správne, malo by byť mlieko iba horúce.

Zatiaľ si vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom. Potom vajcia zmiešajte s múkou a jemne premiešajte, aby sa Vám suroviny spojili. Keď je maslo rozpustené a mlieko horúce, pomaličky ho vlejte do pripraveného cesta. Pečte pri teplote 175 stupňov približne polhodinu.

7
Hotovo

Vyskúšali ste už niektorý z týchto receptov? My áno, sú jedným slovom famózne!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Jednoduchá kapsička, ktorú poznáte z obchodu. Upečte si ju doma rýchlo a chutne.
Ďalší
Bravčové plátky s kyslou kapustou a slaninou z panvičky pripravené za 10 minút!
Predošlý
Jednoduchá kapsička, ktorú poznáte z obchodu. Upečte si ju doma rýchlo a chutne.
Ďalší
Bravčové plátky s kyslou kapustou a slaninou z panvičky pripravené za 10 minút!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here