Ingrendiencie
-
1 šálka Mletý mak
-
1,5 šálky Polohrubá múka
-
1 šálka Krupicový cukor
-
1 šálka Mlieko
-
0,5 šálky Olej
-
2 ks Vajcia
-
1 ks Prášok do pečiva
-
Ovocie
Popis
K príprave tejto rýchlej hrnčekovej bublaniny vám okrem plechu na pečenie o veľkosti 28 x 40 cm stačí jedna miska a jedna metlička. Ovocie môžete dať aké chcete, ale najchutnejšia je s čerstvými slivkami.
(Visited 1 484 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Do misky dáme najskôr všetky sypké suroviny, prilejeme tekuté, pridáme vajcia a kypriaci prášok. Premiešame metličkou, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. |
2
Hotovo
|
Na vrch rozvrstvíme na kocky pokrájané vykôstkované čerstvé slivky a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov asi pol hodiny. Pre istotu vyskúšajte špajdľou, či je stred bublaniny upečený. |
3
Hotovo
|
Po miernom vychladnutí bublaninu nakrájame. |