• Home
  • Hlavné jedlá
  • Jednoduchý trik so soľou, ako pripraviť vždy šťavnaté a jemné kuracie prsia
0 0
Jednoduchý trik so soľou, ako pripraviť vždy šťavnaté a jemné kuracie prsia

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 ks Kuracie prsia
2 pl v 6šálkach vody Soľ
2 pl Rozpustené maslo
p.ch. korenie

Jednoduchý trik so soľou, ako pripraviť vždy šťavnaté a jemné kuracie prsia

Cuisine:
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Kuracie prsia sú obľúbenou surovinou na tanieri, no častou chybou je vysušené a gumené mäso. Tento nedostatok môžete odstrániť jednoduchým trikom so soľou. 

(Visited 200 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Soľ rozpustíme vo vode izbovej teploty (cca 6 šálok). Vodu dáme do misky spolu s mäsom a necháme odležať v chladničke 4-8 hodín. Ak nemáte čas môžete použiť horúcu vodu a mäso ponoriť na 15-30 minút.

2
Done

Rúru nastavíme na 220 stupňov. Kuracie prsia vyberieme z nálevu, osušíme a vložíme ich do zapekacej misky. Polejeme z oboch strán maslom a okoreníme podľa chuti.

3
Done

3.

Pečieme približne 15-20 minút. Ak budete dávať kuracie prsia priamo z chladničky, čas pečenia sa môže predĺžiť na 35-40 minút. Doporučujeme použiť kuchynský teplomer. Ideálna teplota šťavnatých kuracích pŕs v strede by mala byť 75-80 stupňov.

4
Done

Mäso necháme odpočinúť 5-10 minút a nakrájame. Dobrú chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

previous
Výborný čerešňový krém, ktorý si nemôžete nechať ujsť! Chutí fantasticky
next
Plnené chrumkavé oblátky s orieškovou náplňou – vaše deti si ich zamilujú!
previous
Výborný čerešňový krém, ktorý si nemôžete nechať ujsť! Chutí fantasticky
next
Plnené chrumkavé oblátky s orieškovou náplňou – vaše deti si ich zamilujú!