• Home
  • Hlavné jedlá
  • Jednoduchý trik so soľou, ako pripraviť vždy šťavnaté a jemné kuracie prsia
0 0
Jednoduchý trik so soľou, ako pripraviť vždy šťavnaté a jemné kuracie prsia

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
2 ks Kuracie prsia
2 pl v 6šálkach vody Soľ
2 pl Rozpustené maslo
p.ch. korenie

Jednoduchý trik so soľou, ako pripraviť vždy šťavnaté a jemné kuracie prsia

Kuchyňa:
  • Porcie 2
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Kuracie prsia sú obľúbenou surovinou na tanieri, no častou chybou je vysušené a gumené mäso. Tento nedostatok môžete odstrániť jednoduchým trikom so soľou. 

(Visited 565 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Soľ rozpustíme vo vode izbovej teploty (cca 6 šálok). Vodu dáme do misky spolu s mäsom a necháme odležať v chladničke 4-8 hodín. Ak nemáte čas môžete použiť horúcu vodu a mäso ponoriť na 15-30 minút.

2
Hotovo

Rúru nastavíme na 220 stupňov. Kuracie prsia vyberieme z nálevu, osušíme a vložíme ich do zapekacej misky. Polejeme z oboch strán maslom a okoreníme podľa chuti.

3
Hotovo

3.

Pečieme približne 15-20 minút. Ak budete dávať kuracie prsia priamo z chladničky, čas pečenia sa môže predĺžiť na 35-40 minút. Doporučujeme použiť kuchynský teplomer. Ideálna teplota šťavnatých kuracích pŕs v strede by mala byť 75-80 stupňov.

4
Hotovo

Mäso necháme odpočinúť 5-10 minút a nakrájame. Dobrú chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Výborný čerešňový krém, ktorý si nemôžete nechať ujsť! Chutí fantasticky
Ďalší
Plnené chrumkavé oblátky s orieškovou náplňou – vaše deti si ich zamilujú!
Predošlý
Výborný čerešňový krém, ktorý si nemôžete nechať ujsť! Chutí fantasticky
Ďalší
Plnené chrumkavé oblátky s orieškovou náplňou – vaše deti si ich zamilujú!