Ingrendiencie
-
6 ks Cibuľa
-
4 ks Toustový chleba
-
2 pl Bračová masť
-
p.ch. Soľ, korenie
-
2 čl Mletá červená paprika
-
1,5 pl Hladká múka
-
p.ch. Tvrdý syr
-
p.ch. Maslo
Popis
Z Francúzkej kuchyne prinášame jednoduchý recept na cibuľovú polievku. Vďaka opečenému toastu a syru vás výrone zasýti, určite neodoláte.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Cibuľu nakrájame na pásiky a orestujeme do sklovita na bravčovej masti. Cibuľu poprášime múkou a pridáme papriku, ktorú krátko orestujeme. Zalejeme 1,5 l vody, trochu osolíme a okoreníme. |
2
Hotovo
|
Polievku varíme kým cibuľa nie je z 3/4 uvarená (nesmie byť úplne rozvarená). Polievku dochutíme soľou a mletým čiernym korením. |
3
Hotovo
|
Syr nastrúhame nahrubo a toasty opečieme dohneda na troche masla. Do taniera nalejeme polievku na 1 porciu. Pridáme na toasty prekrojené na 1/2 (do tvaru trojuholníka). Nakoniec posypeme 1 hrsťou syru a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 210°C (iba zvrchu – gril). Zapekáme, kým syr nie je roztečený a dozlatista ugrilovaný. |