0 0
Florentínske pampúšiky-šišky.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Cesto
2 čl Čerstvé droždie
2 pl Voda
450 g Hladká múka
250 g Vajcia
2 pl Krupicový cukor
štipku Soľ
Poleva
240 g Maslo
375 g Práškový cukor
1 pl Vanilková esencia
2 pl Šľahačková smotana
Na ozdobu
p.ch. Mandľové lupienky
Olej na vysmážanie

Florentínske pampúšiky-šišky.

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Cesto

  • Poleva

  • Na ozdobu

  • Olej na vysmážanie

Popis

Zdieľať

Po našom sú to šišky, alebo pre mladšiu generáciu Donuty. Zdobíme podľa vlastnej fantázie, odporúčame zapojiť do ozdobovania aj deti.

(Visited 443 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Na cesto vymiešame droždie v teplej vode a dáme ho na 5 až 10 minút odležať na teplé miesto. Pridáme múku, mlieko, zmäknuté maslo, vajce, cukor a soľ. Vypracujeme pevné lepkavé cesto. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť asi 1 hodinu.

2
Hotovo

Potom vyklopíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme na hrúbku 1,25 cm a vykrojíme z neho 12 koliesok. Do každého prstom spravíme dierku, prikryjeme utierkou a necháme ešte 30 až 40 minút kysnúť.

3
Hotovo

V hlbokej panvici rozhorúčime olej na 185 °C a šišky na ňom z oboch strán vypražíme dozlatista. Vyberieme na papierovú utierku.

4
Hotovo

Na polevu vyšľaháme maslo a postupne na 4-krát zašľaháme cukor, kým nezískame hladký krém. Pridáme vanilkovú esenciu a smotanu a šľaháme zopár minút.

5
Hotovo

Polevu nanesieme na vychladnuté pampúšiky a posypeme mandľovými lupienkami.

Lydia

Predošlý
Viedenská roštenka
Ďalší
Domáci čokoládový termix- tak lahodný.
Predošlý
Viedenská roštenka
Ďalší
Domáci čokoládový termix- tak lahodný.
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here