Ingrendiencie
-
800 g Teľacie mäso
-
1 ks Zeler
-
1 ks Cibuľa
-
2 ks Mrkva
-
500 g Hrášok
-
3 dcl Hovädzí vývar
-
3 pl Olej
-
2 dcl Biele víno
-
3 pl Hladká múka
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.p. Voda
Popis
Jednoduché, sýte a chutné jedlo z Talianskej kuchyne. Teľacie mäso na zelenine, podávame s ryžou.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zeler, cibuľu a jednu mrkvu nakrájame na jemno. Druhú mrkvu pokrájame na väčšie kocky/kolieska. Mäso tiež pokrájame na väčšie kúsky, zasypeme a obalíme v múke. |
2
Hotovo
|
Na rozpálený olej vo väčšej panvici pridáme nadrobno nasekanú zeleninu. Pridáme omúčené mäso. Keď sa mäso zatiahne prilejeme biele víne a necháme ho odpariť. Pridáme väčšie kúsky mrkvy a zalejeme vývarom. Osolíme, okoreníme, zakryjeme a varíme približne 40 minút (kým mäso nezmäkne). |
3
Hotovo
|
Nakoniec pridáme hrášok a varíme ešte 5 minút. Ak sa nám, zdá že máme málo šťavy. Pridáme trochu horúcej vody. |
4
Hotovo
|
Podávame s dusenou ryžou, ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou. |