0 0
Dusené teľacie s hráškom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
800 g Teľacie mäso
1 ks Zeler
1 ks Cibuľa
2 ks Mrkva
500 g Hrášok
3 dcl Hovädzí vývar
3 pl Olej
2 dcl Biele víno
3 pl Hladká múka
p.ch. Soľ, korenie
p.p. Voda

Dusené teľacie s hráškom

Kuchyňa:
  • Porcie 6
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Jednoduché, sýte a chutné jedlo z Talianskej kuchyne. Teľacie mäso na zelenine, podávame s ryžou.

(Visited 536 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Zeler, cibuľu a jednu mrkvu nakrájame na jemno. Druhú mrkvu pokrájame na väčšie kocky/kolieska. Mäso tiež pokrájame na väčšie kúsky, zasypeme a obalíme v múke.

2
Hotovo

Na rozpálený olej vo väčšej panvici pridáme nadrobno nasekanú zeleninu. Pridáme omúčené mäso. Keď sa mäso zatiahne prilejeme biele víne a necháme ho odpariť. Pridáme väčšie kúsky mrkvy a zalejeme vývarom. Osolíme, okoreníme, zakryjeme a varíme približne 40 minút (kým mäso nezmäkne).

3
Hotovo

Nakoniec pridáme hrášok a varíme ešte 5 minút. Ak sa nám, zdá že máme málo šťavy. Pridáme trochu horúcej vody.

4
Hotovo

Podávame s dusenou ryžou, ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.

Lydia

Predošlý
Bravčové karé na krémových šampiňónoch
Ďalší
Chutná šunková nátierka.
Predošlý
Bravčové karé na krémových šampiňónoch
Ďalší
Chutná šunková nátierka.
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here