Ingrendiencie
-
CESTO
-
150 g Med
-
75 g Krupicový cukor
-
30 g Maslo
-
1 ks Vajcia
-
1 čl Pomarančová kôra
-
p.ch. Vanilková esencia
-
p.ch. Soľ
-
1 čl Kakao
-
1 čl Perníkové korenie
-
220 g Hladká múka
-
1 čl Prášok do pečiva
-
PLNKA
-
300 g Marcipán
-
75 g Práškový cukor
-
1 ks citrón
-
p.ch. Vanilková esencia
-
POLEVA
-
75 g Práškový cukor
-
3 pl Citrónová šťava
Popis
Ak máte radi marcipán, odporúčame vám skúsiť tento recept na úžasné keksy. Marcipánové kekse sú vhodné na každú príležitosť, úspech máte zaručený.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Na cesto zohrejeme med s cukrom, maslom a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Stiahneme z ohňa a necháme trochu vychladnúť. Vajce rozdelíme na žĺtok a bielok. Žĺtok vymiešame s pomarančovou kôrou, vanilkovou dreňou, kakaom, perníkovým korením a so soľou. Pridáme do medovej zmesi. Múku s práškom do pečiva tiež pridáme do zmesi a vypracujeme hladké cesto, zabalíme do fólie a na hodinu dáme do chladničky. |
2
Hotovo
|
Na plnku spojíme nastrúhaný marcipán, práškový cukor a koreniny. Medové cesto rozdelíme na 4 rovnako veľké časti. Každú rozvaľkáme na obdĺžnik 8 x 24 cm. Okraje cesta potrieme odloženým bielkom. Marcipánovú plnku tiež rozdelíme na 4 časti. Každú spracujeme na doske posypanej práškovým cukrom na valček dlhý 24 cm. Každý valček jemne potrieme studenou vodou, dáme na medové cesto a pevne zabalíme. Na 2 hodiny dáme do chladničky. |
3
Hotovo
|
Rúru vyhrejeme na 160 °C, plech vystelieme papierom na pečenie. Jednotlivé rolky cesta nakrájame šikmo na 40 kúskov. Poukladáme na plech a pečieme 15 až 20 minút. |
4
Hotovo
|
Na polevu zmiešame práškový cukor a citrónovú šťavu, potrieme ňou vychladnuté koláčiky a necháme uschnúť. |