Ingrendiencie
-
1/2 l Mlieko
-
800 g Polohrubá múka
-
80 ml Olej
-
2 ks Zemiaky
-
1/2 čl Rasca
-
1 čl Kryštálový cukor
-
1 čl Soľ
-
30 g Sušené droždie
Popis
Niet nad pečivo pripravené doma. Nech už si doma pripravujete čokoľvek, zaberie to nejaký čas, no chuť pečiva a čerstvosť sa vám vyplatí. Cesnakové pečivo, ktorému sa venujeme v tomto článku, vám rozvonia celú kuchyňu a nepohrdne ním nikto.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Všetky uvedené suroviny si vymiešajte, pripravte pevné cesto a nechajte vykysnúť. |
2
Hotovo
|
Potom cesto rozmieste a rozdeľte na 16 častí. |
3
Hotovo
|
Pripravené cesto si preložte na plech, prekryte utierkou a nechajte ešte aspoň 30 minút vykysnúť. |
4
Hotovo
|
Rúru je potrebné predhriať na 200°C. Pred pečením ich potrite cesnakovým olejom. 7.) Ten si pripravíte zmiešaním oleja s troškou soli a so strúčikom cesnaku. |
5
Hotovo
|
Pečte zhruba minút. Po vytiahnutí z rúry opäť potrite cesnakom. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |