Ingrendiencie
-
Korpus
-
400 g Hladká múka
-
200 g Maslo
-
150 g Práškový cukor
-
štipku Soľ
-
2-3 pl Mlieko
-
1 ks Vajcia
-
Krém
-
600 ml Kyslá smotana
-
2 bal. Vanilkový puding
-
150 g Krupicový cukor
-
500 ml Mlieko
-
z 1 ks Citrónová šťava
-
z 1 ks Citrónová kôra
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Všetky suroviny na korpus si dáme do misy a vypracujeme konzistentné cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 30 minút do chladničky. |
2
Hotovo
|
Medzitým si pripravíme krém. V hrnci si zmiešame mlieko, cukor a puding. Uvaríme hustý puding. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Potom zmiešame s kyslou smotanou, citrónovou kôrou a šťavou. |
3
Hotovo
|
Predhrejeme si rúru na 180 ° C a plech si vyložíme papierom na pečenie. |
4
Hotovo
|
Vychladené cesto si rozdelíme na dve polovice a každé vyvaľkáme na obdĺžnik veľký ako plech na pečenie (napr. S rozmermi 20 x 30 cm). Jeden plát cesta dáme na dno plechu a polejeme pudingovým krémom. Prikryjeme druhým plátom cesta. Pečieme 25-30 minút. |
5
Hotovo
|
Necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom. |